CAS Prahova: Noi precizări cu privire la acordarea concediului medical

0

Casa Județeană de Asigură de Sănătate Prahova a transmis noi precizări cu privire la acordarea concediilor și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate de către medicii care au încheiată convenție pentru eliberarea de concedii medicale. Medicul de familie poate acorda, în prima etapă, concediul medical pentru maximum 4 zile calendaristice. Există, însă, și excepții, când medicii prescriptori nu au obligația întocmirii planului de urmărire a evoluției bolii.

În cea de a doua etapă, potrivit CAS Prahova, în cazul menținerii incapacității temporare de muncă constatată pe baza evaluării răspunsului la tratamentul inițial şi/sau a rezultatului analizelor de laborator, investigațiilor funcționale şi/sau imagistice recomandate, medicul poate elibera certificatul de concediu medical în continuare până la o durată maximă cumulata de 7 zile pentru un episod de boala.

Există însă și excepții, când medicii prescriptori nu au obligația întocmirii planului de urmărire a evoluției bolii.

Comunicatul CAS Prahova:

Urmare modificării O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate şi Normelor de aplicare, aprobate prin Ordinul 15/1311/2018, începand cu data de 01.08.2021 medicii care au încheiată convenție pentru eliberarea de concedii medicale, vor trebui să întocmească un plan de urmărire a evoluţiei bolii pentru concediile medicale acordate pentru incapacitate temporară de muncă.

Medicul de familie poate acorda în prima etapă concediul medical pentru maximum 4 zile calendaristice.

În cazul menţinerii incapacităţii temporare de muncă, constatată pe baza evaluării răspunsului la tratamentul iniţial şi/sau a rezultatului analizelor de laborator, investigaţiilor funcţionale şi/sau imagistice recomandate, acesta poate elibera certificatul de concediu medical în continuare până la o durată maximă cumulata de 7 zile pentru un episod de boala.

Numărul maxim de zile calendaristice de concediu medical, acordate anual de către medicul de familie pentru incapacitate temporară de muncă este de 28.

Pentru concediile medicale eliberate pentru urgențe medico-chirurgicale, neoplazii/SIDA, tuberculoză, boli cardiovasculare, pentru bolile infectocontagioase din grupa A și pentru bolile infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării, medicii prescriptori nu au obligația întocmirii planului de urmărire a evoluției bolii.

În această situație concediile medicale acordate de către medicii de familie pentru urgențe medico-chirurgicale nu vor fi supuse prevederii de acordare în minim 2 etape și maxim 4 zile pentru prima etapă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău