Eforturile acestei asociații sunt deja cunoscute și apreciate de o țară întreagă. Câțiva oameni inimoși au demonstrat cât de scurt este drumul de la vorbă la faptă, chiar dacă șicanele au fost la tot pasul.
Asociația Dăruiește Viață a fost permanent ținta atacurilor. Fie din partea unor politicieni impotenți sau cu rele intenții, fie din interiorul bolnavului sistem sanitar românesc. De ce? Pentru că pur și simplu această asociație a spart toate barierele, fiind convigătoare în tot ceea ce a făcut.
Așa au venit banii pentru finanțarea celor mai îndrăznețe proiecte, bani care au fost cheltuiți cu folos, la vedere. Și când proiectele sunt finalizate, parcă îți pare rău că nu ai donat mai mult din cât ai fi putut face.
Cert este că un euro donat ”nea Ion” este la fel de important ca un milion, așa cum au donat cei de la Metallica. Beneficiul principal a fost sentimentul de solidaritate, de posibilitate de a pune măcar un pumn de ciment la construirea unui spital pentru copiii bolnavi de cancer sau a unuia așa cum este Spitalul Modular din Piatra Neamț, al cărui tur virtual vă invităm să îl faceți accesând acest linkul de AICI.
Asociația Dăruiește Viață: ”Secția ATI este inima oricărui spital de urgență. La Piatra Neamț, inima Spitalului Clinic Județean de Urgență Neamț a ars în totalitate în incendiul din noiembrie 2020.
Spitalul Modular ATI Piatra Neamț redă spitalului județean capacitatea de a trata pacienți în regim de terapie intensivă, în siguranță, fără improvizații.
Spitalul Modular ATI Piatra Neamț asigură 17 paturi noi de terapie intensivă, grupate în 3 saloane și o rezervă tip izolator pentru pacienții care au și alte boli contagioase și poate fi folosit pentru a trata pacienții în stare gravă, post-operator, cu traumă etc. Spitalul este construit la standardele europene și dispune de:
- Centrală de tratare a aerului (asigură controlul calității, umidității și temperaturii aerului, precum și diferența de presiune între zonele roșii și verzi, pentru a preveni răspândirea virusurilor și protejarea personalului)
- Platformă gaze medicale
- Circuite diferite (pentru intrarea și ieșirea din zona ATI)
- Sistem control acces pe bază de cartelă și buton no touch
- Sistem alertă în caz de incendiu
- Sistem apel nurse call
- Instalație decontaminare apă menajeră
Proiectul a însemnat o investiție de aprox. 2.7 milioane de euro, fonduri strânse din donații și sponsorizări, atât prin implicarea comunității locale, cât și prin campania ”Împreună pentru Moldova”, o campanie cu vizibilitate națională.”
Citește Raportul Proiectului aici