Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, insistă: ”Două săptămâni de carantină națională ar face minuni”

Pe fondul unei stări deja tensionate la nivelul populației, Andreea Moldovan continuă să facă declarații care încing și mai mult spiritele. Deși este conștientă de efectele pe care le-ar putea produce măsurile pe care le invocă, insistă în a discuta public despre ele.

În contextul în care dificultățile economice nu au fost susținute cu măsurile promise în primul lockdown, iar speranțele în privința susținerilor din partea statului sunt egale cu zero, un nou blocaj, fie și de două săptămâni, ar falimenta un număr foarte mare de agenți economici, aflați și așa în pragul falimentului.

Falimentarea lor vine la pachet cu dispariia contribuțiilor lor la bugetul de stat, cu șomaj, cu angrenarea în declin pentru alte activități conexe. Și toate acestea vor amplifica starea de tensiune din societate. Urmările nu sunt greu de intuit.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, susține în continuarea ideea potrivit căreia o carantină la nivel național, chiar și una de două săptămâni „ar face minuni” pentru țara noastră, însă afirmă că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

Andreea Moldovan: „Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni.

Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate. Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu.

Este o decizie dificilă (n.r.-carantina) și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe. Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău