92 de cazuri noi de infectare cu varianta britanică în România. Trei cazuri au fost confirmate în Prahova

Probele au fost selectate în mod aleatoriu și potrivit raportului, provin din următoarele județe: București – 46 de cazuri, Olt – 10 cazuri, Brașov – 9 cazuri, Dâmbovița – 6 cazuri, Teleorman – 5 cazuri, Prahova, Galați și Constanța – câte 3 cazuri, Argeș – 2 cazuri; Brăila, Covasna, Hunedoara, Ialomița și Sibiu câte un caz.

“Prevalența pe loturile analizate în laboratoarele noastre a crescut într-un ritm accelerat, de la 12% la finalul lunii ianuarie la 77% la începutul lunii martie și ajungând, în prezent, la 100%. Acest procent îngrijorător ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți. Campania de vaccinare ar trebui să prindă avânt”, a declarat coordonatorul studiului de secvențiere derulat de MedLife.

În urma analizării acestui lot, specialiștii clinicii private nu au identificat și alte tulpini ale coronavirusului, precum cea braziliană sau sud-africană.

De la începutul pandemiei, clinica a secvențiat în laboratoarele proprii aproape 800 de probe, identificând mai mult de jumătate din cazurile de infectare cu tulpina britanică raportate la nivel național și două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană. Conform datelor furnizare de INSP, numărul cazurilor de infectare cu tulpina britanică a ajuns la 649.

sursa: biziday.ro
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău