De ce sunt mai multe locuri libere în spitale – Explicația și temerile medicului Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș

Cifrele Covid 19 indică scăderi în statisticile ultimei perioade, însă cifrele nu reflectă și realitatea. Sunt mai mulți factori care influențează aceste statistici, de la numărul de teste efectuate, la tipul acestora (PCR sau rapid), la numărul de persoane vaccinate, plus alte elemente care pot induce lesne în eroare.

Sunt mai mulți manageri de spitale care raportează paturi libere, respectiv o scădere a numărului de pacienți infectați care ajung să se interneze. Totuși, trebuie luat în calcul că vorbim despre cazurile mai puțin grave de pe secții, pentru că în ATI nu se înregistrează o scădere a cazurilor grave.

Într-o discuție purtată în cursă săptămânii trecute, managerul SJU Ploiești, Bogdan Nica, remarca aceeași situație: ”Este clar că sunt mai puțini pacienți Covid, dar nu este un semn că situația dă semne de revenire. În orice caz, această situație ne permite să urgentăm rezolvarea problemelor semnalate la UPU.”

Citește despre situația UPU – SJU Ploiești AICI.

Un alt reper în materie de evoluția situației adresabilității din spitalele românești este SP. ”Victor Babeș” din Capitală.

Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș”, București: „Avem în Spitalul Babeș 210 locuri libere, locuri în spital nu vorbesc de ATI ajungem cu tot cu Pipera, o locație pentru cazuri foarte ușoare, la 300 de locuri. N-am mai avut această situație din aprilie, anul trecut

Nu pot explica acest fenomen, care nu a început brutal, că nu de ieri s-a întâmplat. De două-trei săptămâni am simțit o relaxare în cererea de la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă, pe care le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. Lucrurile se pare că s-au mutat pe zona presiunii pe vaccinare.

Avem două paturi libere la ATI, ceea ce n-a mai fost demult. Acest lucru vine să arate că ceva se întâmplă în bine. E o relaxare. Sper să nu fie semnul de tsunami, acea retragere și să urmeze ceva rău. N-ar avea de ce să se întâmple asta.

Dar se explică și prin faptul că persoanele nu se mai duc să se testeze, apelează la testele rapide, își fac singuri, se duc la centrele private, merg să constate dacă sunt sau nu pozitivi. Poate vor să evite să afle că sunt pozitivi și să piardă rândul la vaccinare.

Nici din alte spitale nu mai există presiunea de a ne transmite cazurile pozitive. Eu zic că e un semn bun.”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău