Ministerul Sănătăţii extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populaţie

În noua abordare nu va mai exista o prioritizare impusă de grupele de risc. Conform datelor INSP, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită au fost vaccinate peste 1,6 milioane de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

”Pentru acest sezon au fost achiziţionate aproximativ 3 milioane de doze de vaccin, deci există doze care să fie utilizate”, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: “Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue şi în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esenţială.

Riscurile de co-infecţie COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat ştiinţific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populaţie.”

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie.

Măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău