OMS: „Al doilea an al pandemiei de Covid-19 poate fi mai dificil decât primul”

”Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS, în timpul unui eveniment online.

De la începutul pandemiei și până în prezent, s-au înregistrat 2 milioane de decese din 91,5 milioane de infectări.

Mike Ryan, OMS: ”Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări.”

Reprezentanții OMS se așteaptă la cifre mai mari în cazurile de îmbolnăviri, dată fiind circulația intensă din perioada sărbătorilor de iarnă.

Pe fondul temerilor de noua variantă, mai contagioasă, a coronavirusului, depistată prima oară în Marea Britanie, dar care între timp s-a extins în lume, guverne din Europa au anunţat, miercuri, măsuri mai stricte de combatere a îmbolnăvirilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău