DSP Prahova: Precizări pe tema anchetelor epidemiologice și dispozițiilor de carantină/izolare – VIDEO

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Prahova, Ioana Loghin, a anunțat, miercuri, că toate anchetele epidemiologice, la nivelul, județului, sunt la zi, dar a făcut și noi precizări cu privire la dispozițiile de carantină/izolare.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe la care a participat și Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

„Pentru fiecare anchetă vreau să explic clar ce înseamnă. Trebuie sunată persoana care este pozitivă, trebuie sunată, trebuie strânse date… Există persoane care fac anchete, asistenți și medici, alte persoane introduc datele pentru a putea face dispozițiile, iar dispoziția este, practic, urmare a acestei anchete”, a precizat directorul executiv al DSP Prahova, care a recunoscut că au existat îngrijorări pentru perioada de izolare, pentru concediu medical.

„ (…) Se poate cere de ieșirea de izolare, la o zi după terminarea perioadei de izolare și poate fi dat până la 30 de zile de la data acordării”, a susținut Ioana Loghin, directorul executiv al DSP Prahova, care a amintit și faptul că în cazul în care persoana confirmată pozitiv este din alt județ, ancheta se realizează de către DSP teritorial din județul respectiv. „Toată ancheta pornește de la cazul pozitiv, nu de la contacți”, a subliniat Loghin.

Totodată, directorul, executiv al DSP Prahova susține că „în ce privește dispozițiile de izolare pentru persoanele confirmate pozitiv se dau în cazul în care pacientul refuză izolarea”, a anunțat directorul executiv al DSP Prahova., care a explicat că în cazul în care este de acord cu izolarea nu mai trebuie transmisă dispoziție de izolare.

Persoana este preluată în monitorizare de către medicul, de familie, dacă nu necesită internare la o unitate sanitară, certificatul medical fiind dat de medicul de familie.

„Noi am reușit să ajungem la zi cu toate dispozițiile. A fost o muncă titanică. Am avut noroc că am avut delegați personal de la școli”, a precizat reprezentantul DSP Prahova.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău