Directorul medical al Spitalului Victor Babeș: ”Vaccinul anti-covid este sigur și performant. Nu conține virusul”

0

Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș, susține că vacinul anti-covid este sigur și performant.

Medicul Simin Aysel Florescu a declarat în emisiunea „În fața ta”, de la Digi 24, că vaccinul anti-covid care va ajunge în România luna viitoare este unul performant.

”Este un vaccin foarte performant, este un tip nou de vaccin care nu include practic nicio porțiune de germene ca atare. Nu este un vaccin care să conțină fracțiuni de virus sau virus întreg omorât sau virus atenuat, după cum erau toate vaccinurile. Este un vaccin care conține rețeta genetică a antigenului, pe care organismul nostru o va produce apoi, ca antigen, și împotriva căruia tot organismul nostru va produce anticorpi. În momentul în care corpul vine în contact cu virusul, anticorpii sunt gata preparați”, a explicat medicul.

Întrebat dacă persoanele vindecate de coronavirus mai trebuie să se vaccineze, medicul a răspuns: ”Va fi necesară o determinare de anticorpi înainte. Și în funcție de cât de jos a scăzut sau n-a scăzut acest nivel se poate proceda la vaccinare sau nu”.

Medicul a mai declarat că îl va folosi cu încredere atât pentru ea, cât și pentru ceilalți membri ai familiei sale. Detalii pe digi24.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău