Starea medicului erou Cătălin Denciu este gravă. A ieșit pozitiv pentru a doua oară la testul Covid și a fost dializat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a furnizat ultimele date despre starea în care se află medicul erou de la SJU Piatra Neamț.

Întreaga suflare românească este alături sufletește de un om care reprezintă deja un simbol pentru ceea ce credeam că nelipșește: solidaritatea, empatia, spiritul de sacrificiu.

Din păcate, deși primește îngrijiri la cele mai înalte standarde, Cătălin Denciu duce o luptă cumplită, dată fiind starea generală a sănătății sale.

Înainte de a fi transferat în Belgia, i s-a făcut un test COVID, iar acesta a fost pozitiv, deși fusese infectat în primăvară. 

Când a ajuns la Bruxelles, a beneficiat de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament și toaletarea arsurilor. Inițial arsurile fuseseră evaluate la o suprafață de 80% a corpului său, apoi s-a spus că are arsuri pe aproximativ 40%, pentru ca medicii belgieni să confirme că estimarea inițială fusese cea mai apropiată de realitate: 75% din suprafața corporală a medicului Denciu este afectată de arsuri.

Nelu Tătaru: ”El suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri.

Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, răspunsul urmând să fie aflat în zilele următoare.”

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596