Focar Covid-19 la Centrul de Servicii Sociale Sfântul Andrei din Ploiești. Situația în Prahova cu privire la cazurile noi

Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un focar de SARS-CoV-2 la Centrul de Servicii Sociale Sfântul Andrei Ploiești, fiind confirmate pozitiv 7 persoane au fost depistate cu noul coronavirus. La nivelul județului au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 145 de persoane cu SARS-CoV-2.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar de SARS-CoV-2 la Centrul de Servicii Sociale Sfântul Andrei Ploiești.

Potrivit datelor anunțate de Prefectura Prahova, șapte persoane au fost depistate cu noul coronavirus.

„Dintre acestea 5 persoane fac parte din rândul angajaților centrului, iar 2 persoane fac parte din rândul beneficiarilor, având vârste de 4 si 18 ani. Salariații s-au izolat la domiciliu, copii rămân în supraveghere medicala, izolați, in centru. S-a efectuat dezinfecția spatiilor”, a precizat Prefectura Prahova.

Conform datelor oficiale, în ultimele 24 de ore, 145 de persoane au fost confirmate cu Covid-19, în urma testelor Sars-CoV-2.

În același interval, a precizat Prefectura Prahova, au fost înregistrate 5 decese asociate Covid-19. Este vorba despre doi bărbați cu vârsta de 62, respectiv 65 de ani, precum și trei femei, care aveau vârsta de 48, 68 și 84 ani. Toate cele cinci persoane prezentau comorbidități, a mai precizat sursa citată.

„Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 357 sunt ocupate. La ATI, toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate (*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)”, a mai anunțat Prefectura Prahova.

Citește și: Crește îngrijorător numărul de infectări? Ai la îndemână o soluție sigură de acces la opinii medicale avizate

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596