Părea imposibil, dar este accesibil la Ploiești: teste RT-PCR pentru noul coronavirus, cu acuratețe de 99,9% și rezultate în 24 de ore

În Ploiești a început activitatea Yoko Genetics, primul laborator care procesează probe pentru depistarea coronavirusului, cu un extractor robotizat, oferind rezultatul testului de tip RT-PCR în mai puțin de 24 de ore.

Laboratorul de biologie moleculară este dotat cu echipamente Hamilton Robotics, Bio-Rad și cu Kiturile SEEGENE.
Ca urmare a tehnologiei de ultimă generație folosite, testele au o acuratețe maximă și sunt recunoscute de Ministerul Sănătății.

Acestea pot fi folosite inclusiv pentru călătoriile în străinătate în țările unde accesul turiștilor români este permis doar în baza unui rezultat negativ.

Procesarea probelor se face 100% automat, fără intervenția factorului uman, la un nivel aprobat de FDA (The Food and Drug Administration – Agenția SUA din domeniul medical) si de CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor – Centers for Disease Control and Prevention, agenția federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA).

Probele (exsudat nazofaringian și faringian) pentru testul covid RT-PCR se recoltează la sediul clinicii Aceso din Ploiești, strada Decebal nr.5, în baza unei programări la numărul de telefon 0244545900.

Rezultatul este disponibil în cel mult 24 de ore de la recoltarea probelor iar un test costă 325 lei.

(P)

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596