Control la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Unitatea mobilă de terapie intensivă trebuie redeschisă în regim de urgență

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a trimis, miercuri, o echipă de control a Inspecției de Stat la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești. Una dintre temele trasate a vizat redeschiderea unității mobile de terapie intensivă „în regim de urgență”.

Problemele legate de nefuncționarea unității mobile de terapie intensivă au apărut în luna august.

Inițial, unitatea mobilă a fost închisă, iar pacienții au fost transferați după ce s-a stricat instalația de climatizare.

Ulterior, autoritățile au anunțat că această problemă a fost rezolvată, însă unitatea mobilă de terapie intensivă, care are o capacitate de 12 locuri, dintre care șase ventilate, a rămas închisă.

Ministrul Sănătății a trimis Inspecția de Stat în control la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a trimis, miercuri, o echipă de control a Inspecției de Stat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, una dintre sarcini fiind și problema legată de unitatea mobilă de terapie intensivă.

„A fost stabilit un grafic pentru operaționalizarea unității mobile ATI și ni s-a solicitat să precizăm care este necesarul de care am avea nevoie pentru funcționare acestei unități mobile de terapie intensivă”, a declarat pentru Observatorulph.ro dr. Andrei Ilinca, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, care a precizat că inclusiv lipsa de personal, respectiv de cadre medii, reprezintă una dintre nevoi.

Echipa de control nu a trasat un termen pentru redeschiderea Unității mobile de terapie intensivă Ploiești având în vedere că există necesitatea ca acest lucru să aibă loc în regim de urgență.

Citește și: Crește îngrijorător numărul de infectări? Ai la îndemână o soluție sigură de acces la opinii medicale avizate

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău