Prahova – Noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun

0

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 520 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, au fost verificate 2.423 de persoane, 270 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 537 de autovehicule (dintre care 272 mijloace de transport în comun).

Doar ieri, pentru neregulile constatate au fost aplicate 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.800 de lei, în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Echipele de control au depistat 131 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare totală de 6.500 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus și pentru a proteja cetăţenii.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.

Acțiunile în sistem integrat vor continua și în zilele următoare.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

sursa IPJ Prahova

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău