Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) solicită demiterea lui Virgil Guran, consilier al premierului Orban, pentru ”declarații controversate”

0

Virgil Guran afirmase într-o emisiune: „Trebuie să iei măsuri! Dacă nu eşti ferm, vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medicii să moară? Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

SNMF precizează că declaraţia consilierului a fost făcută în contextul reacţiei mediciilor de familie la afirmaţia ministrului sănătăţii, care a anunţat că aceştia ”se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv.”

Afirmațiile consilierului premierului i-au scandalizat pe medicii de familie, asociația care îi reprezintă exprimându-și nemulțumirea printr-un comunicat de presă:

„Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale.

Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică.

Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea sa.

Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite și nici de posibilitatea de a se echipa și dezechipa în condiții de siguranță.”

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău