Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna, propus să devină unitate medicală suport Covid

Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna se pregătește să devină unitate medicală suport Covid, propunerea fiind luată în calcul după ce la nivelul județului Prahova s-a constatat că există o criză acută de paturi pentru pacienții diagnosticați cu noul virus.

Semnalul a fost dat de Direcția de Sănătate Publică Prahova, care a anunțat că a fost identificat un nou spital pentru creșterea capacității de internare a pacienților Covid- 19, a purtat discuții și a făcut demersuri la Ministerul Sănătății în acest sens.

„Cu personalul existent la acest moment se poate mări capacitatea de internare pacienți Covid cu 40 de paturi, urmând ca prin suplimentare de personal medico-sanitar și auxiliar să se poată ajunge la o capacitate de 70 de paturi”, a anunțat DSP Prahova.

La scurt timp după ce informația cu privire la posibila transformare a unității medicale de la Drajna în spital suport a apărut, un cititor al Observatorulph.ro ne-a trimis o sesizare.

„La Spitalul Drajna se fac externări pe banda rulantă pentru transformarea în spital COVID. Aici unde sunt pacienți cu TBC si MDR adică o formă care nu răspunde la tratament, rezistență. Nu este normal asa ceva””, ne-a scris cititorul Observatorulph.ro.

Informația legată de externări nu este însă confirmată de către conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Drajna.

„Până în momentul de față nu a fost externată nicio persoană. Noi așteptăm o decizie oficială cu privire la transformarea în spital suport Covid”, ne-a declarat Silvia Ruja, medic primar pneumolog, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie Drajna, care a precizat că, în niciun caz, nu se poate vorbi de externarea pacienților care necesită în continuare supraveghere.

În mod normal, în cazul în care se va lua o decizie în acest sens ar putea exista posibilitatea de transfer a unor pacienți la alte unități medicale de profil, însă momentan Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna nu figurează încă pe lista unităților medicale suport Covid.

Foto cu caracter ilustrativ

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596