Numărul persoanelor nou confirmate cu SARS-CoV-2 se cifrează la 57 în Prahova, iar la nivelul județului mai sunt active opt focare.

Prefectura Prahova a prezentat, marți, situația privind evoluția cazurilor Covid-19 în Prahova.

Potrivit datelor oficiale, 57 de persoane au fost nou confirmate cu noul virus, cele mai multe fiind din categoria de vârstă 40 – 49 de ani (13), urmate de persoanele cu vârsta de 60 -69 de ani (11).

În ordine au mai fost confirmate cu SARS-CoV-2 două persoane cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, cinci persoane din categoria 19 – 29 de ani, șapte persoane din categoria de vârstă 30 – 39 ani, șase persoane din categoria de vârstă 50 – 59 de ani, nouă persoane din categoria de vârstă 70 – 79 de ani și patru persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

„În prezent, la nivelul județului Prahova, mai sunt active opt focare. Dintre acestea, trei sunt în centre pentru îngrijirea persoanelor adulte (două în subordinea DGASPC) din Breaza, Băicoi și Urlați, unul la un centru de plasament (din subordinea DGASPC) din Vălenii de Munte, unul în cadrul unui departament al unei instituții publice din Ploiești, unul într-o unitate sanitară privată din Boldești-Scăeni și două la agenți economici din Câmpina”, a mai precizat Prefectura Prahova.

Potrivit datelor oficiale, numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 295 de paturi sunt ocupate.

„La ATI, 19 locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este, în continuare, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice”, a mai anunțat Prefectura Prahova.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 20427 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău