Focar de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie Voila, unde o secție s-a transformat în suport Covid. Reacția conducerii unității medicale, după ce rudele au reclamat externarea mai multor pacienți

1

Spitalul de Psihiatrie Voila, unde săptămâna trecută a fost confirmat un focar de coronavirus, figurează pe lista celor patru unități medicale din Prahova unde anumite secții s-au transformat pentru tratarea pacienților care sunt asimptomatici sau prezintă forme ușoare de Covid. Rudele pacienților externați de la Voila se tem, acum, că pot fi infectate, dar și de reacția celor externați. Conducerea unității medicale susține că nu există niciun risc, pentru că „există preocupări pentru siguranța și binele pacienților”.

Focarul de Covid – 19 de la Spitalul de Psihiatrie Voila a fost confirmat săptămâna trecută, după ce 39 de persoane, respectiv 16 pacienți și 23 de cadre medicale, au fost declarate pozitive.

Între timp, prin ordin al ministrului Sănătății, una dintre secțiile de la Spitalul de Psihiatrie Voila a fost transformată în secție suport pentru tratarea pacienților asimptomatici sau care prezintă forme ușoare de coronavirus.

Ca urmare a acestei decizii, mai mulți pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Voila au fost externați, paturile fiind ocupate, potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, de pacienții depistați pozitiv în focarul identificat, săptămâna trecută, la nivelul unității medicale.

Rudele pacienților externați se tem, însă, pe de o parte că pentru ei există risc de infectare cu noul virus, dar și de reacția persoanelor cu afecțiuni psihice care au ajuns în familie mult mai devreme.

„La Spitalul Voila externează toți bolnavii cu boli psihice pentru a face loc bolnavilor de covid”, ne-a scris un cititor al Observatorulph.ro, care consideră că „totul este pe repede înainte” și că pacienții externați sunt „bombe cu ceas” pentru că nu li se fac testele Covid-19.

Conducerea Spitalului de Psihiatrie Voila susține însă că au fost luate măsuri pentru prevenirea și limitarea combaterii virusului.

„Există o permanentă preocupare pentru siguranța și binele pacienților. Niciun pacient care a fost internat acolo unde au fost confirmate cazuri Covid nu a fost externat decât după testare. Au fost doar doi pacienți testați pozitiv, asimptomatici, care au solicitat externarea, anunțând că se vor autoizola la domiciliu. La externare s-a ținut cont și de stare pacienților, acestora fiindu-le prescris tratamentul necesar” a precizat dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila.

După confirmarea primului caz covid la Spitalul de Psihiatrie Voila au fost testați mai mulți pacienți dar și cadre medicale. Astfel, din totalul de 26 de pacienți testați, 16 au fost confirmați pozitiv, iar din cele 54 de cadre medicale testate 23 de au fost declarate pozitive.

Sâmbătă, 1 august, Prefectura Prahova a precizat că, în contextul supraaglomerării spitalelor și secțiilor  destinate tratării pacienților Covid-19, „dar și pe fondul tendinței de creștere de la o zi la alta a numărului de cazuri nou confirmate, prin Ordin al ministrului Sănătății a fost luată decizia ca alte patru spitale din Prahova să aibă secții distincte pentru persoanele infectate cu noul coronavirus. Acestea sunt în Băicoi, Florești, Breaza și Câmpina, cumulând aproximativ 120 de locuri. Aici vor fi tratați doar pacienți asimptomatici care au nevoie de îngrijire medicală și simptomatici, dar cu forme ușoare ale bolii. Secția de la Breaza a fost deja amenajată și va putea primi, momentan, 20 de pacienți, la secția Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina sunt tratați, în prezent, pacienții depistați pozitiv în focarul identificat în această săptămână, iar celelalte două secții de la Băicoi și Florești sunt în curs de pregătire, conform precizărilor DSP Prahova”.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Din pacate d.na manager, vietile oamenilor nu sunt precum demisiile domnului Dinca. O data pierduti cei dragi, nu se mai intorc niciodata. Care sunt eroii despre care se tot vorbeste in media? Cadrele medicale ce au imbolnavit pacientii prin indiferenta lor? Din respect pentru perioada grea prin care trece unitea dvs poate ca ar trebui renuntat pentru moment la ,,grupul vesel,,…cu petrecerile aferente precum si la ospaturile cu peste ale d.lui Dinca…in timpul programului…in bucataria unitatii….pe timp de pandemie. Asta daca a mai ramas ceva uman in noi.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău