Bilanțul controalelor de la sfârșitul săptămânii pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară

Vineri, 10 iulie, echipele mixte de control au acționat în sistem integrat, având ca scop principal verificarea respectării măsurilor specifice pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, 298 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino“ al Județului Prahova, Direcției de Sănătate Publică Prahova, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfășurat activități de verificare a respectării normelor legale impuse pentru perioada stării de alertă, în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, piețe, transport public.

În cadrul activităților au fost verificate 50 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări), fiind legitimate 344  persoane și verificate în total 192 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, 3 pentru fapte de natură economică, 31 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor depășind  20.000 de  lei.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistate 15 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală (nu au purtat masca de protecție), acestea fiind sancționate contravențional și o persoană căreia i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie ce depășește 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Activitățile de acest gen vor continua, în perioada următoare efectivele și mijloacele tehnice din teren fiind suplimentate.

sursa IPJ Prahova

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596