Unitate mobilă la Județean pentru bolnavii Covid – 19 – VIDEO

0

Creșterea numărului de persoane diagnosticate cu Covid – 19 în Prahova a impus o serie de măsuri speciale. Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești va fi dotat cu prima unitate mobilă din județ, care va avea o capacitate de 12 locuri, toate fiind prevăzute cu ventilator.

După o perioadă în care numărul cazurilor de Covid-19 confirmate în Prahova s-au menținut la un număr redus, s-a constatat o creștere.

Numai în decursul zilei de ieri 71 de persoane au fost diagnosticate cu noul virus la un cămin de bătrâni din Izvoarele.

Citește și: Focar de COVID în Prahova. 21 de angajați și 50 de beneficiari ai căminului de bătrâni din Izvoarele, depistați pozitivi

La scurt timp după confirmarea focarului de la Izvoarele au fost luate și primele măsuri, una dintre ele fiind dotarea Spitalului Județean Ploiești cu prima unitate mobilă din Prahova. Aceasta are o capacitate de 12 locuri, toate fiind prevăzute cu ventilator.

„La alertarea autorităților cu privire la faptul că, în cursul zilei de ieri, capacitatea Spitalului Județean de a menține pe suport ventilator pacienții critici Covid și non-Covid a ajuns la capacitate maximă s-a primit sprijin. În cursul nopții am primit ordinul comandatului acțiunii prin care am fost înștiințați că la Spitalul Județean de Urgență Ploiești va fi operaționalizată, în cursul zilei de astăzi, o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 posturi cu suport ventilator, fapt care va ajuta pentru asigurarea necesarului având în vedere numărul de cazuri Covid cu manifestări mai severe pentru asigura suport pentru acești pacienți”, a declarat ex Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean Ploiești.

În cursul zilei de ieri, la Spitalul Județean Ploiești a apărut o situație critică, în sensul că toate cele opt paturile cu ventilator pentru pacienții Covid-19 au fost ocupate. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău