- Publicitate -

Interacțiunile online schimbă radical relația medic-pacient. Platforma www.consultatia.ro face din Prahova un pionier în domeniu

Pandemia Covid-19 a schimbat fundamental modul de viață al fiecăruia dintre noi. Ne-am trezit cu toții, de pe o zi pe alta, în imposibilitatea de a ne mai deplasa, de a rămâne izolați în case.

- Publicitate -

Chiar dacă întreținerea stării de sănătate este de o importanță vitală, majoritatea dintre noi au evitat să frecventeze locuri aglomerate.

Cel mai mult au avut de suferit pacienții care erau în decursul unor tratamente, suferinzii de boli cronice etc. Brusc, aceștia s-au văzut în imposibilitatea de a mai putea fi consultați au tratați de către medici.

Cumva de așteptat, medicii sunt primii care au început să caute și să găsească soluții pentru depășirea aceste bariere aparent insurmontabile.

- Publicitate -

Soluția cea mai eficientă identificată de către multe centre medicale, clinici sau spitale a fost interacțiunea online cu pacienții.

Conceptul de consultații medicale la distanță nu este unul nou. El a intrat pe piața europeană și pe cea românească în urmă cu câțiva ani, însă doar în câteva țări el a fost implementat ca proiect național.

În România, pandemia COVID 19 a fost cea care a impulsionat în special mediul privat să vină cu soluții pentru a putea interacționa cu pacienții. Spitalele private și clinicile medicale mari au fost cele care au aplicat pentru prima dată, la începutul lunii aprilie 2020, sisteme de comunicare online.

- Publicitate -

Sistemul este unul extrem de simplu și a fost preluat după modele funcționale în occident. Pacientul intră pe platforma de programare a consultațiilor, fie că este una proprie a clinicii sau un site specializat, cum este www.consultatia.ro , și alege o categorie de servicii medicale sau direct un specialist.

Consultă calendarul cu disponibilitatea medicului, își face o programare, achită contravaloarea și este programat la discuția cu medicul.

Comunicarea între medic și pacient are loc prin mai multe modalități: audio, video sau în sistem chat. Cele mai multe consultații online în timpul celor trei luni de auto-izolare au fost, însă, consultațiile video. Asta deoarece pacientul are nevoie de interacțiunea vizuală cu medicul.

- Publicitate -

Județul Prahova se află printre pionierii sistemelor de consultații medicale la distanță în perioada pandemiei.

O idee a doctorului Alin Scarlat, managerul Spitalul AS Medica Bucov, venită din nevoia de a fi aproape de pacienți, indiferent de locul în care aceștia se află, s-a concretizat în proiectul www.consultatia.ro, primul site de consultații medicale online din Prahova.

Pe această platformă puteți apela la opiniile medicale avizate ale specialiștilor Spitalului AS Medica, printre care și fondatorul acestuia, medicul Alin Scarlat.

- Publicitate -

Consultatia.ro oferă posibilitatea de a vă alege un interval orar într-o zi anume, în funcție de programul medicului ales, informațiile privind disponibilitatea fiind actualizate în timp real, astfel încât nu vă veți afla vreodată în situația de a vă solicita o programare și de a primi răspuns că medicul este ocupat.

Comunicarea este făcută prin intermediul celor mai noi și sigure tehnologii în materie de comunicații online, furnizate de unul dintre liderii globali în telecomunicații: Cisco.

Plățile efectuate prin intermediul platformei Consultatia.ro sunt securizate și operate de unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața sistemelor de plăți din România: PayU.

- Publicitate -

Pentru a vă programa la unul dintre medicii prezenți pe platformă este suficient să accesați https://consultatia.ro/ și să urmați câțiva pași simpli.

(P)

Ciprian Pap
Ciprian Paphttps://www.observatorulph.ro/
Ciprian Pap este jurnalist local din 2007. A lucrat ca redactor/reporter/realizator în presa tipărită dar și în TV, în redacții precum Universul Prahovean, Telegraful de Prahova, Alpha TV Ploiești, Monitorul de Prahova și Telegrama de Prahova (colaborator). Din 2008 face parte din echipa Observatorul Prahovean, unde a pus umărul la construcția ediției online. A renunțat treptat la scris pentru a se dedica dezvoltării tehnice a ziarului online și a proiectelor conexe iar acum este coordonatorul echipei tehnice. Este pasionat de tehnologie, publicitate și new media și îl vedeți semnând, din când în când, articole de profil.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Prețuri speciale la suplimentele alimentare create și recomandate de medicul Alin Scarlat pentru întărirea imunității și detoxifiere

În această perioadă, Carpatica Plant Extract, producător local de suplimente alimentare din extracte vegetale, înființat de cunoscutul medic Alin Scarlat, derulează o campanie promoțională...

Percheziții în Prahova. Mai mulți artiști au obținut bani de la stat cu acte false în Pandemie

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Dragi ploieșteni de la case, primăria vă pregătește ceva ”măreț”: un ghișeu de 128.000 de euro!

”Acordăm atenție și ploieștenilor care locuiesc la case! Ploieștiul este singurul oraș din România care va începe proiecte de eficientizare energetică la case”. Așa...

Incendiu violent la Comarnic. O casă cu etaj a luat foc

Pompierii prahoveni intervin pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit luni seară la Comarnic, pe strada valea Candei. UPDATE: Incendiul a fost stins. Flăcările au afectat...

Sute de solicitări, în weekend, la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova. Starea victimelor din accidente rutiere

Echipajele medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Prahova au fost solicitate, în weekend, la sute de intervenții, inclusiv la accidente rutiere. Mai...

Dorel trage cu pietricele în mașinile din Ploiești. Video – Primăria reabilitează carosabilul dar strică mașinile

Haosul generat de lucrările de reabilitare a carosabilului din Bariera Bucov și strada Poștei pune la încercare nu doar nervii șoferilor ci și rezistența...

Ploieștiul a revenit la „normalitatea” de care nu îmi era dor. Parcul de la Sala Sporturilor, recent modernizat, a ajuns plin de gunoaie și...

La începutul lunii constatam cu surprindere că primavara a adus la Ploiești și lucruri frumoase, pe care oamenii ar trebui să le afle mai...
Emisiuni
- Publicitate -