Acuzații în plină pandemie de Covid-19: „Tatălui meu nu i s-a făcut testul la Județean!”

0

În plină pandemie de Covid-19, testarea pentru depistarea virusului, contrar celor spuse, nu este obligatorie pentru toți pacienții internați. De asta s-a convins un ploieștean. Tatăl său a suferit o amputație a piciorului, iar la externarea acestuia s-a lovit de refuzul mai multor instituții, pe motiv că pacientul nu are testul Covid-19.

„Ar fi trebuit să fie externat astăzi, însă pentru transport mi se cere testul COVID-19, care nu a fost efectuat de spital nici la internare, nici înainte de operație și nici la externare”, ne-a povestit fiul pacientului, care susține că solicitarea testului Covid-19 a intervenit în momentul în care a solicitat prestarea de servicii de transport pentru tatăl său și, ulterior, în momentul în care a cerut detalii cu privire la o posibilă internare a pacientului la un centru de îngrijire.

„După ce i-a fost amputat și piciorul stâng, a fost dus pe secția de cardiologie, apoi la Boldescu la urologie. Ieri, trebuia să ajungă acasă. Am cerut test COVID-19, căci așa fusesem informat de către DSP Prahova și de Mediurg. Astăzi am aflat că testul COVID-19 nu este obligatoriu. Am primit mesajul scris de la DSP. Ieri îmi spuseseră că este obligatoriu. Astăzi am aflat că îl vor trimite într-un centru de plasament pentru vârstnici. Iar dacă vreau să-l iau, să mă duc cu un taxi. Cum așa? Unde este omenia? Suntem chiar animale? Ce mai dura să mi-l trimită astăzi?”, este mesajul transmis de fiul pacientului, care susține că în toată povestea aceasta a existat și lipsă de comunicare.

Spitalul Județean Ploiești: Testul Covid-19 nu este obligatoriu la internare

„Testarea la spital se face numai în cazul în care pacientul prezintă simptome specifice Covid-19 sau dacă există suspiciuni legate de contacți. Pacienții pot fi testați Covid-19, la internare, numai în cazul în care prezintă febră sau în urma investigațiilor radiologice se constată că este necesară testarea”, ne-a declarat ec. Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean Ploiești.

Într-o adresă transmisă fiului pacientului, la rândul său, DSP Prahova susține că „Metodologia de supraveghere a Covid – 19 elaborată de INSP – Cenntrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, actualizată în data de 19.06.2020, nu prevede obligația ca la internarea într-un centru de îngrijire pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități, să se efectueze testarea pentru SARS-Co-V-2 de către DSP teritorial (sau decontat de către DSP din fonduri de program). Drept urmare, vă recomandăm să vă orientați pentru efectuarea testării tatălui dvs, pentru detecția virusului SARS-CoV-2 către un laborator privat”.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău