Ce spune Spitalul Județean Ploiești despre recuperarea cheltuielilor de spitalizare pentru o fostă pacientă implicată într-un accident rutier

0

Femeia, în vârstă de 80 de ani, a fost pacienta Spitalului Județean Ploiești, după ce a fost victimă a unui accident rutier, care a avut loc în urmă cu patru ani. Mai nou însă, femeia s-a trezit că este chemată în judecată pentru plata cheltuielilor de spitalizare. 

Povestea legată de pacienta care a fost dată în judecată pentru recuperarea cheltuielilor de spitalizare a fost relatată de sora femeii.

Unitatea medicală solicită în instanță, la patru ani de la producerea accidentului, recuperarea a 4061,03 lei, sumă aferentă cheltuielilor de spitalizare.

Citește și: Femeie obligată să plătească spitalizarea la Județean, la patru ani după ce a fost victima unui accident. Singura „vină” este că l-a iertat pe șofer

Potrivit Spitalului Județean Ploiești, „în calitate de furnizor de servicii medicale are obligația recuperării cheltuielilor de judecată ca urmare a daunelor aduse sănătății altei persoane sau daunei propriei sănătăți din culpă, așa cum era reglementat de art. 320 alin I, din Legea nr. 951/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările ulterioare la momentul producerii accidentului și a prejudiciului Spitalului Județean Ploiești”, care precizează că „potrivit datelor comunicate de Poliție, victima ar fi traversat prin loc nepermis și fără să se asigure”.

Ca urmare a acestui fapt, Spitalul Județean Ploiești consideră că în această cauză nu sunt aplicabile „prevederile referitoare la gratuitate în acordarea  serviciilor medicale, ci prevederile art. 320 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare, în vigoare la acea dată”.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău