- Publicitate -

Femeie obligată să plătească spitalizarea la Județean, la patru ani după ce a fost victima unui accident. Singura „vină” este că l-a iertat pe șofer

O femeie în vârstă de 80 de ani trece printr-un adevărat coșmar, la patru ani de la data la care a fost victima unui accident rutier. Pensionara a fost acroșată, în 2016, de un auto și a necesitat o operație pentru fractură de col femural. Pentru că i-a fost milă de conducătorul auto s-a gândit să-și retragă plângerea în instanță, iar dosarul s-a clasat prin împăcarea părților. La patru ani de la nefericitul eveniment s-a trezit, însă, că i se solicită, în instanță, să plătească spitalizarea.

Femeia, în vârstă de 80 de ani, a fost dată în judecată de Spitalul Județean Ploiești, care solicită plata spitalizării în cuantum de 4061,03 lei.

Sora victimei, de fel din Ploiești, ne-a povestit cum au stat lucrurile și situația cumplită.

„Sora mea, pensionară (acum are 80 ani), locuiește la țara, iar pe 5 mai 2016 (avea 76 ani), a fost victima unui accident, o mașina a acroșat-o și a trântit-o la pământ. Pe moment nu și-a dat seama că are ceva, dar a doua zi, a fost nevoită să cheme ambulanța, fiind dusă de urgență la Spitalul Județean Ploiești, unde a necesitat operație pentru fractura col femural stâng, spitalizarea fiind intre 6-17 mai 2016.

La externare, am fost nevoită să o duc la o clinică privată pentru recuperare, unde a stat 2 luni internată. În urma accidentului, a rămas și cu o infirmitate (merge în cârja).

După externare, în urma anchetei Poliției, pentru că cel care a accidentat-o era un tânăr care abia își luase permisul, surorii mele ia fost milă de el, s-a decis împăcarea părților, de comun acord. Ca urmare, în 2017 dosarul s-a clasat, nefiind caz penal.

Pe 4 iunie 2020, sora mea a primit o adresa de comunicare datata cu 29 mai 2020, de la Judecătoria Vălenii de Munte prin care i se comunica cererea de chemare în judecată pentru decontarea spitalizării, în sumă de 4061,03 lei.

De ce în tot acest timp nimeni nu i-a spus nimic? Dacă avea ceva de plată, de ce nu au menționat acest lucru la externare? Cum este posibil ca o victimă a unui accident să fie pusă să plătească aceasta spitalizare la 4 ani după accident, în condițiile în care este pensionară și este asigurată la Casa de Sănătate? Dacă nu se cunoștea făptașul, nu o mai primea în spital să o opereze? Nu avea dreptul la internare și tratament?”

Cine trebuie să plătească spitalizarea

Totul pleacă de la o prevedere legală potrivit căreia: Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătății altei persoane, precum și daune sănătății propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii și au obligația să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistența medicală acordată. Sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către furnizorii de servicii medicale”.

Pentru că de-a lungul timpului au existat interpretări diverse cu privire la soluționarea unei astfel de situații, Înalta Curte de Justiție și Casație a fost sesizată în 2017, iar prin Decizia 22/2017, publicată în Monitorul Oficial (partea I nr. 43 din 17 ianuarie 2018), se precizează că există obligația recuperării sumelor de la autorul accidentului, inclusiv în cazurile în care între părți a intervenit împăcarea.

Numai că, până la lămurirea situației, femeia în vârstă de 80 de ani va trebui, în ciuda vârstei și a imposibilității de deplasare, să se prezinte în instanță pentru a-și susține cauza.

Precizăm că am solicitat un punct de vedere și de la Spitalul Județean Ploiești.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Accident în Slănic. Un autoturism a lovit un cal, iar doi tineri au ajuns la spital

Accidentul rutier s-a produs, sâmbătă noapte, după ce un autoturism a lovit un cal. În urma impactului, doi tineri, în vârstă de 16 ani,...

Noi detalii în cazul tânărului care a murit după ce s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești

Tragedia a avut loc, sâmbătă seară, după ce un tânăr în vârstă de 21 de ani a murit după ce s-a aruncat de la...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Accident în Slănic. Un autoturism a lovit un cal, iar doi tineri au ajuns la spital

Accidentul rutier s-a produs, sâmbătă noapte, după ce un autoturism a lovit un cal. În urma impactului, doi tineri, în vârstă de 16 ani,...

Noi detalii în cazul tânărului care a murit după ce s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești

Tragedia a avut loc, sâmbătă seară, după ce un tânăr în vârstă de 21 de ani a murit după ce s-a aruncat de la...

Brad Pitt s-a „ales” cu un buletin românesc, cu adresa în București

Un cetățean leton, considerat cel mai talentat falsificator de documente din Europa, a fost arestat, săptămâna aceasta, în Spania. Polițiștii spanioli au găsit în...

UPDATE. Bărbat căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești

UPDATE. Conform Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, bărbatul avea 21 de ani. Acesta a fost declarat decedat. Conform IPJ Prahova, părinții tânărului decedat au fost...

Zeci de medicamente lipsesc din farmacii. Cauza pare a fi prețul mărit al acestora

Peste 50 de medicamente importante lipsesc din farmacii. Este vorba despre antibiotice, antitermice și chiar tratamente pentru boli cronice sau alergii. Peste 50 de medicamente lipsesc în...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -