Ministrul Sănătății vrea să creadă că nu au fost nereguli în achizițiile din perioada pandemiei. ”dacă e așa, să se verifice”

0

Încă de la începutul pandemiei au apărut și primele scandaluri legate de achiziții oneroase de echipamente medicale și consumabile.

A devenit celebru cazul unei firme din Giurgiu, administrată fictiv de o bucătăreasă. Aceasta a beneficiat de un contract de 12 milioane de euro, pentru achiziția și furnizarea de măști de protecție. Detaliile cazului AICI.

Au urmat și alte scandaluri, nu puține unități medicale din țară având magaziile goale, deși conducerile lor susțineau că s-a făcut aprovizionarea cu produsele specifice momentului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că speră să nu se fi întâmplat ceva în afara legii, însă dacă există sesizări acestea trebuie verificate:

”Bănuiesc că există suspiciuni, că altfel nu cred că s-ar… Vreau să cred că nu e aşa, dar bănuiesc că sunt nişte sesizări. Şi atunci trebuie verificate toate.

Dacă există unele dubii, atunci bănuiesc că trebuie să existe şi nişte verificări. 

S-au primit informaţii, noi am făcut verificări, s-au retras…  Am primit informaţii de la unităţi de primiri urgenţe care ne arătau anumite măşti de un anumit tip care nu corespundeau.

Atunci am cerut verificarea şi bănuiesc că sunt şi aceste anchete. Am contactat comisii de licitaţie, dar şi comisii de recepţie care trebuia să verifice aceste materiale sanitare sau aceste echipamente.

Sunt cazuri în care nici nu au verificat marfa să vadă când le-a ajuns, să vadă dacă corespunde. Au fost asemenea informaţii pe care le-am pus să le şi verifice şi au fost retrase din aceste unităţi sanitare.”

sursa declarații B1

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău