Ludovic Orban: ”Prețul măștilor de protecție ar putea fi plafonat”

0

În condițiile în care președintele Iohannis a anunțat că purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie în spațiile publice închise, premierul a răspuns astăzi întrebărilor pe această temă.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că, până în 15 mai, trebuie realizate stocuri importante de măşti chirurgicale, având în vedere obligativitatea purtării acestora în spaţiile închise.

Ludovic Orban: ”Preocuparea noastră a fost să susţinem poducători români care să producă astfel de măşti. Avem utilaje noi care au o capacitate să producă o cantitate însemnată . Vom încerca să asigurăm capaciatea deplină.

Eu sper să creştem această capacitate. Va trebui ca până în 15 mai să producem cantităţi semnificative şi să cumpărăm de la producători externi”, a mai declarat Premierul, anunţând că Unifarm are peste 4 milioane de măşti chirurgicale, iar stocul de măşti FFP 2 şi FFP 3 este de ordinul milioanelor.

Ne gândim și să plafonăm prețul. Istoria economică, pentru cine a citit-o, spune că, atunci când s-au luat astfel de măsuri, dacă intervenţia pe piaţă a generat un preţ administrativ care nu are nicio legătură cu raportul ofertă-cerere s-a produs penurie, generarea de reţele de vânzare la negru care au lipsit mare majoritate a oamenilor aceste produse.

Cred că trebuie să asigurăm o ofertă la nivelul cererii şi acesta este obiectivul pe carel avem: să producem în România cât mai mult i să ruşim să importăm ce nu putem produce”. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău