Covid-19 suspendă întreruperile de sarcină la cerere la Maternitatea Ploiești

0

Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești a suspendat, momentan, toate întreruperile de sarcină la cerere. Măsura a fost luată, spun reprezentanții Maternității Ploiești, ca urmare a reglementărilor apărute pe perioada stării de urgență, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Limitarea intervențiilor care nu reprezintă urgențe și suspendarea serviciilor cu plată sunt două dintre măsurile luate pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

Numai că, pe lista serviciilor cu plată suspendate la nivelul spitalelor, inclusiv la Maternitatea Ploiești, se numără și întreruperile de sarcină la cerere, fapt care a trezit un val de nemulțumiri, iar mulți au făcut imediat referire la regimul comunist care a interzis avorturile.

Reprezentanții Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești susțin, însă, că reducerea activității care nu reprezintă urgență, la nivelul unităților medicale este singura modalitate de protecție pentru limitarea răspândirii Covid-19.

„În urma apariției primelor măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, prin ordonanțele militare, s-a dispus suspendarea spitalizării de zi, a serviciilor din ambulatoriu, cât și a serviciilor cu plată, printre acestea figurând și întreruperile de sarcină la cerere. Activitatea medicală de urgență este asigurată. Avem program de permanență, program de gardă, pentru nașteri și intervenții în regim de urgență, însă pentru a evita suprasolicitările și pentru a limita răspândirea Covid-19 a fost luată decizia de suspendare a întreruperilor de sarcină, ca de altfel suspendarea tuturor serviciilor cu plată”, a declarat dr. Călin Boeru, director medical interimar al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești, care susține că a trebuit să fie luate în balanță eventualele riscuri.

Citește și: Vizitele la paciente, restricționate la Maternitatea Ploiești. Trei secții din spital sunt vizate de măsură

„Putem ajuta cu toții respectând regulile impuse astfel încât starea de urgență să înceteze cât mare repede”, a mai declarat directorul medical interimar al Maternității Ploiești, care susține că aceste reglementări, care au regim special pe perioada stării de urgență, nu vizează cabinetele particulare, unde pot avea loc în continuare întreruperi de sarcină, iar o a doua variantă ar fi întreruperea de sarcină prin procedeul medicamentos.

„La fel de dificil este și cu pacientele care își doresc o sarcină, pentru care, în această perioadă, este mai dificilă monitorizarea de către medicul curant”, a susținut dr. Călin Boeru.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău