Bolnavii de cancer batjocoriți în fața Spitalului Schuller Ploiești (FOTO)

0

Luni, 6 aprilie 2020, trotuarul din fața Spitalului Schuller Ploiești. Oamenii stau la coadă, așteptând pentru a-și face programările, internaările și tratamentele. Și nu sunt oameni cu probleme minore, majoritari fiind bolnavii de cancer.

Până la un punct înțelegem că suntem într-o situație delicată, că multe s-au schimbat și că trebuie să ne conformăm unor reguli.

Pentru fiecare situație există însă minim o soluție rezonabilă, mai ales dacă vorbim despre cei care se confruntă cu probleme grave de sănătate din sfera oncologiei. În România acestor zile, birocrația, lipsa de organizare eficientă și incompentența omoară mai mulți oameni decât oricare alt virus.

Este inadmisibil ca acești oameni să fie ținuți la coadă, în fața unui spital. Unul dintre ei ne-a relatat:

”România 2020… programat pentru chimioterapie la 8:15. Ajungem la spital la 8:00 și găsim coada… Da, coada pentru declarație pe propria răspundere că nu avem virusul ucigaș…

90% din cei de la coada asta sunt cu programări pentru tratament cu citostatice și pentru alte suferințe grave… Ei nu sunt o urgență. Practic, sunt sănătoși dacă stau în picioare și încă mai respiră… E bine că plătim la sănătate…”

Oamenii necăjiți și aparținătorii lor au început să vocifereze, considerând ceea ce se întâmplă ca fiind o adevărată bătaie de joc. Până la urmă, o angajată a spitalului a ieșit să le explice oamenilor că li se permite accesul în curte, prioritari fiind cei veniți pentru internare. Era atât de greu să nu se ajungă până aici?

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău