Continuă haosul de la Suceava. Noua conducere a demisionat

0

Am ajuns în situația în care ne temem mai puțin de vreun virus și mai mult de ce ni se poate întâmpla, dacă ajungem într-un spital de stat. O țară întreagă privește uluită la cazul SJU Suceava, unde haosul pare să fi pus stăpânire pe situație.

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Florin Filip, şi directorul medical Doina Ganea Motan au demisionat, miercuri, în condiţiile în care 200 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus. Directorul de îngrijiri medicale Mihaela Hreceniuc nu a demisionat, dar este în izolare la domiciliu.

Potrivit Monitorul de Suceava, medicii sunt îngrijoraţi de faptul că li se termină echipamentele de protecţie de pe secţii, în timp ce în depozitele spitalului sunt astfel de materiale, dar nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite cadrelor medicale.

Anterior, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 200 de cadre medicale din Suceava au fost infectate cu coronavirus. Este vorba despre 45 de medici, 77 asistenţi medicali, 24 infirmiere, 10 îngrijitoare şi personal auxiliar 44.

În 25 martie, Nelu Tătaru, care era secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a propus suspendarea contractului pentru managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu, iar şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost de acord.

La momentul acela, 80 de cadre medicale erau confirmate cu coronavirus.

sursa Monitorul de Suceava

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău