Cum se bagă pumnul în gura personalului medial, pentru a nu comunica realitățile din interiorul unor spitale (fotodocument)

0

Greu spre imposibil să mai comunici astăzi cu multe dintre instituții. Este ”stare de urgență” și aproape totul se derulează prin intermediul Grupului de comunicare strategică.

Legea 544, cea care asigură liberul acces la informațiile de interes public nu produce efecte în ”strea de urgență” (SIC!) Ne întreabă oamenii de ce nu mai publicăm numărul de cazuri din Prahova. Simplu: nu se mai comunică șituația, decât la nivel național. Și chiar dacă aflăm pe surse, nu avem voie să publicăm. Într-un fel, în contextul actual, poate că nici nu este bine. S-a plecat de la premisa că oamenii s-ar panica. Mă rog… unii. Dacă vă liniștește cu ceva, să știți că în clipa de față stăm bine în Prahova, cel puțin prin prisma cazurilor confirmate. Câte or fi în realitate, Dumnezeu știe… Dacă situația se va degrada, să nu-și facă cineva iluzii că nu vom scrie despre asta.

Și dacă din acest punct de vedere sperăm că v-am mai liniștit, nu la fel de relaxați suntem în privința situației din spitale, comunicarea fiind extrem de dificilă. Noroc cu medicii și asistentele care ne țin permanent la curent, pe surse. Și tot de la ei aflăm că sunt luați la întrebări pe holuri… ”ce, mă, vorbiți cu presa?” Unii se tem pentru locurile lor de muncă, alții au curajul să vorbească în continuare. Nu au voie oficial, dar le mulțumim pentru efort. Fără mărturiile lor am ajunge să credem balivernele autorităților, urmând să avem noi cazuri Suceava sau Gerota.

Incontenstabil, sunt și manageri buni, așa că avem și spitale pregătite, chiar dacă nu au specificul activității pentru a deveni spitale covid. Politicienii au pus ochii pe ele și fac tot posibilul să le distrugă și pe acestea. Cazul CF Ploiești este deja de notorietate.

Revenind la presiunile care se fac asupra personalului medical, iată o dovadă de nemernicie, chiar de la spitalul din Suceava, acolo unde incompetența managerială se dorește a fi acoperită cu hârtii, deși peste 103 cadre medicale au fost infectate. Managerul a cărui incompetență și iresponsabilitate a provocat dezastrul a fost demis, însă practicile mizerabile continuă, fotodocumentul fiind datat 27.03.2020:

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău