Cele 10 localități din Italia unde a fost confirmat coronavirusul. Ce se întâmplă cu românii reveniți în țară

0
NWM0MDNkODkxNmNkMGE4YThlYWQwODZiYTVl.thumb_26712.jpg

NWM0MDNkODkxNmNkMGE4YThlYWQwODZiYTVl.thumb_26712.jpg

Italia se confruntă cu multe cazuri de coronavirus, care au crescut la peste 150, fiind și 4 decese. Guvernul a instituit carantină în zonele cele mai afectate, din regiunile Lombardia și Veneto.

Cele 10 localități sunt Codogno, Fombio, Maleo, Betonico, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Castelgerundo, Terranova dei Passerini, San Fiorano Cei și Somaglia, a afirmat secretarul de stat Horațiu Moldovan, la Antena 3.

„S-a stabilit o atitudine diferențiată față de cei care vin din zonele de risc, din nordul Italiei, care vor fi izolați la domiciliu unde vor fi verificați pe parcursul celor două săptămâni de Direcția de Sănătate Publică. În situația în care pacienții vin din localitățile aflate pe lista celor cu risc dovedit de contaminare cu acest virus, această listă a fost agreată de conducerea Ministerului Sănătății și a Ministerului de Interne și va fi difuzată la punctele de frontieră”, a adăugat Moldovan.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a anunțat că românii care vor veni din 10 localități din Italia, unde au fost confirmate cazuri de coronavirus, vor fi plasați obligatoriu în carantină în spații special amenajate pentru o perioadă de 14 zile, fiind permanet monitorizați e medicii de la Direcțiile de Sănătate Publică.

NWM0MDNkODkxNmNkMGE4YThlYWQwODZiYTVl.thumb_13159.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here