Copil de 5 luni cu pielea exfoliată într-un spital din Vulcan. O alergie de la leucoplast nu a fost observată de cadrele medicale

0
bebelus_c1214.jpg

bebelus_c1214.jpg

Imaginile cu mânuța copilului sunt șocante. Alergia provocată de leucoplast i-a produs o iritație puternică, iar pielea s-a exfoliat, lăsându-i o rană cumplită.

Conform gddhd.ro, mama copilului afirmă că timp de o săptămână nimeni nu i-a verificat branula, deși în săptămâna în care a stat cu copilul în spital a tot cerut acest lucru.

Mama susține că bebelușul a fost internat pe secția Pediatrie a Spitalului Municipal Vulcan, după ce fetița a răcit. Pentru tratament a fost nevoie ca bebelușului să-i fie montată o branulă, operație care nu a reușit din prima. Respectivul dispozitiv medical a fost fixat cu un leucoplast.

”Pe exterior, la pansament, nu se vedea nici sânge, nimic, părea în regulă. Dar fetița plângea, ea nu plânge de obicei. Am tot rugat să i se verifice branula. Mi s-a spus că atâta timp cât curge medicamentul e totul ok”, a declarat mama bebelușului.

”A venit femeia de serviciu și i-a dat branula jos. Când am văzut mânuța am început să plâng și am țipat. Am chemat asistenta și nu a vrut să vină. Abia când a venit soțul meu a venit și doamna doctor. Mi-au spus că e alergie la leucoplast și că eu trebuia să știu că este alergică. De unde să știu acest lucru”, spune mama bebelușului.

Directorul unității medicale din Vulcan, medicul Cătălin Popa, a declarat că începe o cercetare preliminară pentru a vedea modul în care personalul medical și-a îndeplinit atribuțiile. Tot personalul de pe secția Pediatrie, cel care a intrat în contact cu bebelușul, va trebui să dea explicații.

sursa gddhd.ro

bebelus_c3c74.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here