Mii de prahoveni diagnosticați, în ultima săptămână, cu gripă, viroze respiratorii și pneumonii. Cazurile sunt în scădere

gripa_vaccin_8dfb6.jpeg

gripa_vaccin_8dfb6.jpeg

Numărul persoanelor din Prahova care au fost diagnosticate în ultima săptămână cu o serie de afecțiuni ale aparatului respirator este în ușoară scădere, dar se menține încă la cote mari, fiind peste 9000 de cazuri înregistrate. Cele mai multe au fost viroze respiratorii, iar cele mai puține cele cu gripă tip A și B.

- Publicitate -
- Publicitate -

Potrivit informațiilor trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP Prahova), în intervalul 10 – 16 februarie 2020, au fost raportate de către medici 459 de cazuri de gripă, 7887 persoane cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare.

Medicii au mai identificat și raportat 1164 de pneumonii acute, aici fiind înregistrată o ușoară creștere față de săptămână precedentă.

În intervalul menționat mai sus, o femeie, în vârstă de 65 de ani, a murit din cauza gripei, având și alte afecțiuni. Numărul persoanelor decedate în acest sezon din cauza gripei este de trei, toți având condiții medicale preexistente și fără să fi fost vaccinați antigripal.

- Publicitate -
- Publicitate -

Foto cu caracter ilustrativ

gripa_vaccin_6d652.jpeg

NO COMMENTS

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -