prezenta_scoala_c0872.jpg

Gripa este sub control, numărul bolnavilor este mai mic decât cel de anul trecut, înregistrat în aceeași perioadă, însă panica este mare. Momentan, în Prahova, nicio unitate școlară nu are cursurile suspendate, întrucât nu au fost întrunite criteriile în baza cărora s-ar impune o astfel de măsură.

La Inspectoratul Școlar Prahova, sunt raportate, zilnic, zeci de îmbolnăviri de gripă sau viroze respiratorii în rândul preșcolarilor și școlarilor, însă numărul pacienților care absentează rămâne la o cifră constantă.

„Unii revin la școală, alții absentează din cauza infecțiilor respiratorii. Nu ne confruntăm cu probleme care ar impune suspendarea cursurilor parțial sau total în vreo unitate didactică”, ne-a declarat Constantin Pisău, inspector școlar general la ISJ Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru ca această măsură să fie aplicabilă, dr. Dan Decebal de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, ne-a precizat că ar trebui cumulate următoarele criterii: să existe minimum trei cazuri de infecții respiratorii/gripă într-o grupă/clasă și să fie minimum 20% absenteism timp de trei zile consecutive.

Însă suspendarea cursurilor pentru situațiile normale, înregistrate an de an în perioada ianuarie-martie, dar care în acest sezon sunt privite cu mai multă teamă de către părinți, ar duce la perturbarea anului școlar, ne-a mai declarat dr. Decebal. VEZI VIDEO

Citește și Cazuri de gripă confirmate la Grădinița Sfântul Mina din Ploiești 

În vederea prevenirii infecțiilor respiratorii acute și a gripei în colectivități, tuturor unităților didactice din Prahova le-au fost transmise recomandările din partea ISJ și DSP de aerisire a sălilor de clasă, curățenia încăperilor și dezinfecția curentă a suprafețelor, triajul zilnic al copiilor și spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și a utilizării batistelor de unică folosință.

VIDEO: Dr. Dan Decebal, DSP Prahova

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg