Școlile din Prahova, avertizate să ia măsuri împotriva gripei. VIDEO

0
prezenta_scoala_c0872.jpg

prezenta_scoala_c0872.jpg

Gripa este sub control, numărul bolnavilor este mai mic decât cel de anul trecut, înregistrat în aceeași perioadă, însă panica este mare. Momentan, în Prahova, nicio unitate școlară nu are cursurile suspendate, întrucât nu au fost întrunite criteriile în baza cărora s-ar impune o astfel de măsură.

La Inspectoratul Școlar Prahova, sunt raportate, zilnic, zeci de îmbolnăviri de gripă sau viroze respiratorii în rândul preșcolarilor și școlarilor, însă numărul pacienților care absentează rămâne la o cifră constantă.

„Unii revin la școală, alții absentează din cauza infecțiilor respiratorii. Nu ne confruntăm cu probleme care ar impune suspendarea cursurilor parțial sau total în vreo unitate didactică”, ne-a declarat Constantin Pisău, inspector școlar general la ISJ Prahova.

Pentru ca această măsură să fie aplicabilă, dr. Dan Decebal de la Direcția de Sănătate Publică Prahova, ne-a precizat că ar trebui cumulate următoarele criterii: să existe minimum trei cazuri de infecții respiratorii/gripă într-o grupă/clasă și să fie minimum 20% absenteism timp de trei zile consecutive.

Însă suspendarea cursurilor pentru situațiile normale, înregistrate an de an în perioada ianuarie-martie, dar care în acest sezon sunt privite cu mai multă teamă de către părinți, ar duce la perturbarea anului școlar, ne-a mai declarat dr. Decebal. VEZI VIDEO

Citește și Cazuri de gripă confirmate la Grădinița Sfântul Mina din Ploiești 

În vederea prevenirii infecțiilor respiratorii acute și a gripei în colectivități, tuturor unităților didactice din Prahova le-au fost transmise recomandările din partea ISJ și DSP de aerisire a sălilor de clasă, curățenia încăperilor și dezinfecția curentă a suprafețelor, triajul zilnic al copiilor și spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și a utilizării batistelor de unică folosință.

VIDEO: Dr. Dan Decebal, DSP Prahova

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău