Cazuri de gripă, confirmate într-o grădiniță din Ploiești. Părinții au intrat în stare de alertă. Ce spun autoritățile

0
ebc1b56b-48ef-4083-82ba-5938c1b5a78e_0406b.jpg

ebc1b56b-48ef-4083-82ba-5938c1b5a78e_0406b.jpg

Un caz de scarlatină și trei de gripă confirmate au pus pe jar părinții Grădiniței „Sfântul Mina“ din Ploiești. Conducerea instituției susține că situația este sub control și urmează ca împreună cu reprezentanții DSP și ISJ Prahova să stabilească dacă se impun măsuri suplimentare.

În ciuda stării de agitație pe care a fost conștientă că o va crea în rândul părinților, Daniela Stan, directoarea Grădiniței cu program prelungit „Sfântul Mina“ din Ploiești, ne-a declarat că a optat pentru informarea sinceră și directă a adulților pentru ca aceștia să acționeze în consecință.

„Copiii bolnavi nu au mai venit în colectivitate. În momentul în care am aflat de confirmarea cazului gripei de tip A am decis să-i anunțăm pe părinți despre acest lucru. Ca părinte, prefer să știu adevărul și să decid asupra a ceea ce fac cu copilul meu. Au fost urmate procedurile de dezinfecție a sălilor de clasă și vom contacta medicul să vedem dacă se impun și alte măsuri pe care trebuie să le luăm“, ne-a declarat Daniela Stan.

Potrivit Deliei Negulescu, asistentă medicală la grădinița amintită, copila în cazul căreia gripa de tip A a fost confirmată în urma testului de laborator a fost prezentă în colectivitate săptămâna trecută, timp de trei zile. Situația a fost raportată atât Direcției de Sănătate Publică Prahova, cât și Inspectoratului Școlar Județean.

„Astăzi am avut o prezență de 60% a copiilor. Este o frecvență redusă, dar oarecum normală pentru acest sezon. Mulți părinți s-au speriat. Noi facem triajul zilnic și-i întoarcem pe acei copii pe care părinții ni-i aduc la grădiniță cu simptome vizibile de boală”, ne-a mai spus Daniela Stan. 

La această unitate sunt înscriși 280 de copii, iar prezența gripei în cele trei cazuri nu impune suspendarea temporară a activității.

Nu în toate situațiile triajul este făcut ca la carte, iar unii părinți care n-au cu cine-și lăsa copiii acasă îi aduc bolnavi în colectivitate, expunându-i pericolelor și pe ceilalți micuți. Din păcate, nu înțeleg că pot agrava prin această măsură atât starea de sănătate a propriului copil, dar și răul pe care-l fac celor cu care micuțul intră în contact.

De asemenea, medicii fac apel la calm în rândul părinților, comunicându-le să nu asocieze confirmarea gripei cu ceea ce poate fi mai rău. În plus, le atrag atenția că prezența la camerele de gardă ale spitalelor încă de la primele simptome ale unor viroze respiratorii îi pot îmbolnăvi și mai tare. Prin urmare, un prim consult ar trebui să-l facă medicii de familie, iar în situații în care simptomele persistă sau se agravează să vină la urgențe. Sub nicio formă nu este recomandată tratamentul „după ureche“.

Foto

ebc1b56b-48ef-4083-82ba-5938c1b5a78e_6898a.jpg

f8312987-34a5-43c7-990e-5162780ce977_3e0d5.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău