c1_1842834_200124112904_4e173.jpg

Da, ați citit bine: 6 (șase) zile le sunt necesare chinezilor pentru a ridica de la zero și da în funcțiune un spital. Este destinat exclusiv luptei cu virusul mortal din China, situație care a impus măsuri urgente din partea autorităților de acolo.

Pe lângă informările publice, întreruperea transportului în comun și altele de ordin administrativ, chinezii nu au stat cu mâinile în sân și nici nu s-au rugat la cer să fie iertați și tratați medical.

O știre care a fost trecută cu vederea la noi este poate cea mai importantă din ultima vreme, cel puțin de când gripa din China a îngrijorat întreaga planetă. În doar 6 zile, autoritățile ridică de la zero, finisează și dotează cu echipamente medicale și consumabile un spital destinat exclusiv celor afectați de coronavirus. Oricare alt comentariu este de prisos.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit bangkokpost.com,  materialele necesare pentru construcția acestui spital au fost deja puse la dispoziție și aduse la locul unde urmează să fie construită clădirea. Spitalul va avea 1.000 de paturi.

Cât despre noi, în 30 de ani, nu am reușit să ridicăm un spital cu bani de la buget. Nici județean de urgență, nici regional, de niciun fel. Au apărut câteva, dar sunt investiții private. În schimb, ca și în cazul autostrăzilor, banii s-au dus pe studii de fezablitate și pe materiale de campanie electorală, pe care au scris câte spitale au de gând să facă. Între timp, oameni care ”aveau zile”, care aveau o șansă reală să trăiască, s-au stins pe paturile unor spitale infecte, moștenite din perioada comunistă.

De ce la ei se poate și la noi nu? Foarte simplu: dacă furi din bugetele pentru astfel de proiecte, chinezii te scot în piața publică și te împușcă, în timp ce românii îți dau pensie specială. 

c1_1842834_200124112904_43f89.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg