foto_vaccin_97b5f.jpg

În plin sezon de iarnă și de manifestare a cazurilor de gripă, Ministerul Sănătății a decis suplimentarea necesarului de vaccin antigripal cu încă 35.000 de doze. Vor beneficia de ele persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, anunță Ministerul Sănătății.

Decizia ministerului vine în completarea măsurilor pentru prevenirea, limitarea și tratarea îmbolnăvirilor prin gripă.

Astfel, a fost organizată o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din București, Cluj Napoca, Tg Mureș, Timișoara, dar și cu Spitalul Polisano din Sibiu pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac și respirator prelungit pentru persoanele cu insuficiență respiratorie severă – ECMO, scrie Europa FM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Este o tehnologie modernă folosita ca suport în astfel de situații”, precizează Ministerul Sănătății.

Până la data de 19 ianuarie 2020, aproape 1.5 milioane de persoane la risc au fost imunizate din cele 1.5 milioane doze achiziționate de Ministerul Sănătății.

În Prahova au fost confirmate primele cazuri de gripă, însă situațiile nu au fost, până în acest moment grave, pacienții având o evoluție bună. Detalii AICI

Foto cu caracter ilustrativ

foto_vaccin_a6f6c.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg