pediatrie_6113d.jpeg

Sezonul de gripă își face simțită prezența și în Prahova. Aproape o sută de persoane au fost trimise în ultimele zile la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, cu suspiciuni de gripă. Dintre aceștia, există deja și confirmări.

Cinci probe au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală. Până acum, în cazul a patru dintre ele au sosit și răspunsurile. Două sunt negative, două pozitive, iar cea de-a cincea probă este în lucru, potrivit informațiilor furnizate de conducerea SJU Ploiești.

Întrucât la nivel național s-a creat o isterie legată de efectele gripei, mulți asociind confirmarea ei cu iminența decesului, medicii fac apel la calm întrucât această boală poate fi tratată. Cazurile mai complicate sunt cele în care virusul este contactat de un pacient cu o imunitate foarte scăzută și cu mai multe afecțiuni.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În ultimele zile, pe fondul mediatizării cazurilor de gripă confirmate în Buzău și București în rândul a zeci de copii, agitația a început să ia amploare și în Prahova.

Potrivit informațiilor furnizate de Marius Niculescu, managerul SJUP, în perioada 31 decembrie 2019 - 19 ianuarie, au fost opt copii internați la Secția Boli Infecțioase, dintr-un total de 57 de prezentări. Între timp, cinci dintre ei au fost deja externați, iar trei sunt cu evoluție favorabilă, fiind în continuare internați.

În Prahova, pentru vaccinarea gratuită antigripală au sosit puțin peste 60.000 de doze, deși solicitarea făcută de Direcția de Sănătate Publică a fost de 90.000 de doze. Serul a fost deja epuizat la medicii de familie.

Foto cu caracter ilustrativ

pediatrie_3fa21.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg