Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina a fost reabilitată integral! Lucrările au fost întârziate câteva săptămâni FOTO

0
20200117_130745_c11c0.jpg

20200117_130745_c11c0.jpg

Pacienții care vor ajunge în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina vor avea parte de condiții ultramoderne. Spațiul a fost renovat și, totodată, dotat cu aparatură de ultimă generație. Lucrările ar fi trebuit să fie gata pe 2 decembrie, însă firma care a câștigat licitația a înregistrat câteva săptămâni de întârzieri în finalizarea acestora.

În mod normal, încă de luna trecută, pacienții ar fi trebuit să fie găzduiți de secția nou reabilitată, însă recepția lucrărilor a fost făcută cu câteva zile înainte de Crăciun. De atunci au fost montate noile sisteme de monitorizare ale bolnavilor, parțial au fost mutate în câteva dintre saloane și paturile, urmând ca de săptămâna viitoare, secția să fie funcțională 100%.

Inaugurarea ei a fost făcută oficial în prezența noului șef de secție ATI, Emilia Drăgulin, a celei care a scris o pagină importantă de istorie în medicina prahoveană, dr. anestezist Emanuela Zaharia, a medicilor chirurgi din SMC, dar și a altor cadre medicale mai vechi și mai noi în colectivul de la „Municipal”.

N-au lipsit nici oficialitățile locale, ținând cont că reabilitarea secției, în valoare de 800.000 lei, a fost acoperită din bugetul local. Firma care a realizat lucrările a fost General Service Grup 98 SRL București, cea care a mai câștigat și alte contracte la această unitate medicală, printre care și modernizarea Policlinicii, dar și a Blocului Operator.

„Au fost întârzieri din motive obiective, să spunem, dar ne-am dat și noi acordul pentru că altfel am fi pierdut toată lucrarea. Firma a terminat în cursul anului trecut, înainte de Sărbători, iar în zilele de după au apărut montajele aparaturii nou aduse. A mai existat un termen și pentru aceste echipamente, plus retușurile“, a explicat dr. Călin Tiu, managerul unității, motivul pentru care au fost înregistrate aceste săptămâni de întârziere.

În viitorul apropiat, noul șef al secției ATI, cât și conducerea spitalului au dat asigurări că mai urmează să sosească și alte echipamente performante.

Lipsa de personal, dar și cea de spațiu au generat o serie de disfuncționalități anul trecut în această unitate medicală, existând perioade în care medicii au putut interveni chirurgical doar în cazul urgențelor. Astfel de probleme nu ar trebui să-și mai găsească de acum încolo locul, ținând cont că unitatea are o secție care arată foarte bine, o echipă de șapte medici anesteziști, plus șeful secției și dotări de ultimă generație.

Dintre cele 302 paturi, de câte dispune SMC în total, 15 se regăsesc la ATI.

În loc de o concluzie, reamintim apelul Ministerului Sănătății, dar și al unor medici, lansat pacienților și aparținătorilor pentru stoparea șpăgii către toate cadrele medicale. Acești oameni sunt plătiți pentru a avea grijă de cei care trec pragul spitalelor, care au cotizat la sistemul public de sănătate, care în momentul internării trebuie să aibă alte preocupări și gânduri și nicidecum cum să ofere „plicul“.

Vă readuc în prim-plan și de ceea ce ne-a mărturisit dr. Emilia Drăgulin că simțea în momentul în care pacientul apărea cu „micile atenții“: „Era un moment în care eu nu știam cum să reacționez. Nu mi se părea absolut deloc normal să primesc un plic. Este o chestiune care, din punctul meu de vedere, te face pe tine ca medic să nu te simți respectat“.

Foto: Liliana Maxim

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău