Emoții pentru viitorii medici care au susținut rezidențiatul. Cum va diminua ministrul Sănătății deficitul de personal

0
rezidenti_2aec6.jpeg

rezidenti_2aec6.jpeg

Peste 8.800 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie s-au înscris la concursul de intrare în rezidenţiat, susținut pe 8 decembrie.

Examenul a fost unul care i-a ținut în suspans pe tinerii rezidenți, fiind organizat după o amânare de o lună și jumătate.
Reprezentații Ministerului Sănătății spun că toți candidații care vor lua punctajul de trecere vor avea un loc de muncă. Și promit totodată o schimbare a modalității de evaluare pentru intrarea în rezidențiat. România nu a ținut pasul cu țările din Occident, unde admiterea se bazează pe practică și nu pe memorarea noțiunilor, scrie stirileprotv.ro

Sunt 4.710 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire (3.960 locuri şi posturi la domeniul medicină, 398 la medicină dentară, 256 la farmacie şi 96 de locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI).
La fel ca în anii trecuţi, concursul s-a desfăşurat în șase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

„Anul acesta nu schimbăm regulile în timpul jocului, dar, în condiţiile în care resursa umană este deficitară, căutăm soluţii ca toţi absolvenţii care reuşesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe ţară, să fie admişi”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii, într-un comunicat de presă, citat de Europa FM.

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidaţi în funcţie de punctajul obţinut.
Între 6 şi 14 ianuarie 2020, viitorii rezidenţi vor semna contractele individuale de muncă cu unităţile sanitare, iar între 14 şi 16 ianuarie se va face repartiţia pe clinici de pregătire.

Încadrarea în unităţile medicale ca rezidenţi este prevăzută la 1 februarie 2020, conform graficului afișat și pe site-ul oficial http://rezidentiat.ms.ro/

Foto cu caracter ilustrativ

rezidenti_1fdcb.jpeg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău