hepatita_02d32.jpgTratamentul fără interferon care vindecă majoritatea pacienţilor cu hepatită C nu mai este decontat în acest moment. Contractul cu producătorii s-a încheiat la sfârşitul verii, iar autorităţile nu au terminat nici până acum procedurile pentru un nou acord.

Peste 30.000 de oameni diagnosticaţi cu hepatită C au primit până acum tratamentul fără interferon gratuit. Aproape toți s-au vindecat, scrie www.stiripesurse.ro

De la sfârşitul lunii august, contractul cu producătorii de medicamente a expirat. Aşa că până va fi încheiat unul nou, statul nu mai decontează această terapie inovatoare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aproape 18.000 de pacienţi ar urma să beneficieze de tratament. Inclusiv cei cu forme uşoare ale bolii, cu un grad mic de fibroză. Printre ei, sunt şi 100 de copii şi adolescenţi cu vârste între 12 şi 18 ani.

Între timp, bolnavii diagnosticaţi în ultimele luni aşteaptă disperaţi să primească tratamentul potrivit, mai spune sursa citată.

Foto cu caracter ilustrativ

hepatita_84e55.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg