pediatrie_ploiesti_86cca.jpgSituație confuză la Spitalul de Pediatrie Ploiești, generată de lipsa de comunicare. Mai multe mămici au reclamat faptul că s-au prezentat la Urgențe cu copiii lor pentru diverse probleme, însă au fost puse să plătească o taxă de consultație de 70 de lei. Managerul unității susține că nu pentru urgențe se percepe această taxă, ci pentru consultul la cerere realizat în policlinică.

Odată cu această informație, apare la pachet și întrebarea cum știe un părinte dacă este urgență sau nu. Aici, rolul de triere aparține medicului de gardă, după cum ne-a declarat Cătălin Vișean, managerul Spitalului de Pediatrie din Ploiești.

În cazul în care pacientul nu are vărsături și scaune dese, febră mare care persistă, plăgi deschise care sângerează, fracturi ale membrelor etc. nu este încadrat la urgență, iar părintele este direcționat către policlinică la un specialist, acolo unde consultul se face gratuit, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, sau la cerere, dar contra cost.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Așa se procedează în policlinică. Există niște consumuri pe care trebuie să ni le acoperim și care ne sunt decontate în baza acestor bilete de trimitere. Nu este o regulă nouă, asta prevede legea“, ne-a declarat Cătălin Vișean.
Cât despre reclamațiile unor mămici, transmise atât pe adresa redacției, dar postate și pe grupul de facebook „Mămici prahovene”, conform cărora au fost trimise către policlinică cazuri ale pacienților cu vărsături și febră, managerul de la Pediatrie susține că nu crede că s-a întâmplat așa ceva.

„Dar, într-adevăr, sunt mămici care pentru a nu face mai multe drumuri preferă să meargă direct în policlinică și să achite consultul“, a completat Vișean.

Totodată, directorul unității medicale le recomandă părinților să țină legătura cu medicul de familie, întrucât acesta cunoaște mult mai bine istoricul medical al copilului.

Foto:

pediatrie_ploiesti_b513e.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg