spaga31_54df5.jpgVictor Costache,recent instalat la portofoliul de la Sănătate, promite „toleranță zero" față de șpaga din spitale, despre care afirmă că reprezintă „un fenomen adând înrădăcinat în societatea medicală și în societatea românească".

Costache a adăugat că între țările europene „mai este una singură unde se practică acest obicei, pe care nu vreau să o numesc", scrie Hotnews.ro

Victor Costache mai spune că „nu știu care este cea mai bună soluție la acest fenomen", adăugând că până acum "S-a mers pe un sistem represiv. Nu știu dacă aceste sisteme au funcționat."

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 Întrebat de jurnaliști cum va lupta împotriva fenomenului șpăgii din spitale, Victor Costache a replicat că „dacă vă spun cum, nu vom mai lupta", mai spune sursa citată.

Într-un raport al Ministerului Sănătății privind studiul anti-șpagă în spitalele din România, există și unități medicale din Prahova unde pacienții au confirmat fie că au dat, fie că li s-au solicitat „atenții“. Pe locul 9 al acestui „top“ rușinos se află Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde zeci de persoane au susținut că s-au confruntat cu fenomenul șpăgii.

Aflați mai multe despre TOPUL SPITALELOR DIN PRAHOVA UNDE SE CERE/DĂ ȘPAGA

Foto cu caracter ilustrativ

spaga31_74674.jpg

 

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg