Noul ministru al Sănătății promite „toleranță zero“ pentru șpaga din spitale

0
spaga31_54df5.jpg

spaga31_54df5.jpgVictor Costache,recent instalat la portofoliul de la Sănătate, promite „toleranță zero” față de șpaga din spitale, despre care afirmă că reprezintă „un fenomen adând înrădăcinat în societatea medicală și în societatea românească”.

Costache a adăugat că între țările europene „mai este una singură unde se practică acest obicei, pe care nu vreau să o numesc”, scrie Hotnews.ro

Victor Costache mai spune că „nu știu care este cea mai bună soluție la acest fenomen”, adăugând că până acum „S-a mers pe un sistem represiv. Nu știu dacă aceste sisteme au funcționat.”

 Întrebat de jurnaliști cum va lupta împotriva fenomenului șpăgii din spitale, Victor Costache a replicat că „dacă vă spun cum, nu vom mai lupta”, mai spune sursa citată.

Într-un raport al Ministerului Sănătății privind studiul anti-șpagă în spitalele din România, există și unități medicale din Prahova unde pacienții au confirmat fie că au dat, fie că li s-au solicitat „atenții“. Pe locul 9 al acestui „top“ rușinos se află Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde zeci de persoane au susținut că s-au confruntat cu fenomenul șpăgii.

Aflați mai multe despre TOPUL SPITALELOR DIN PRAHOVA UNDE SE CERE/DĂ ȘPAGA

Foto cu caracter ilustrativ

spaga31_74674.jpg

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău