Vaccinul antigripal, cerut de pacienți, dar de negăsit în farmacii și la medicii de familie! Zeci de mii de doze așteptate și în Prahova

0
foto_vaccin_7d420.jpg

foto_vaccin_7d420.jpgPeste 64.000 de doze de vaccin antigripal ar fi trebuit să ajungă în Prahova pentru imunizarea în sezonul 2019-2020. Însă nici jumătate din această cifră nu a fost încă livrată. Vaccinul este de negăsit și în farmacii, în ciuda cererilor foarte mari.

Deși distribuirea dozelor de imunizare antigripală a început în acest an mai repede decât de obicei și se preconiza că, până la finalul lunii octombrie, toate vaccinurile vor ajunge în cabinetele medicilor de familie, lucrurile nu au stat deloc așa. Au fost livrate primele două tranșe, celelalte fiind așteptate în noiembrie și decembrie, când deja este vârf de sezon, iar imunologii susțin că vaccinarea este tardivă.

Citește detalii AICI

Din cele aproape 25000 de doze, câte au ajuns în Prahova în primele două etape de distribuire, au beneficiat de imunizare personalul din instituțiile medicale, cei aflați în centrele Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar restul flacoanelor au ajuns la cabinetele de familie. Mult prea puține față de cererea medicilor de profil.

Acum, o nouă tranșă care, pentru Prahova ar fi cam la 20.000 de doze, este așteptată pe 20 noiembrie.

Află detalii despre distribuirea dozelor în Prahova

Pacienții care vor să se imunizeze antigripal au căutat și-n farmacii produsul, însă nici aici nu este de găsit fie că vorbim despre varianta clasică, fie despre cel nazal adresat copiilor și adolescenților.

Foto cu caracter ilustrativ

foto_vaccin_8a04b.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău