Scandal la Spitalul Municipal Câmpina. O bunică acuză modul în care medicul de gardă de la Pediatrie i-a tratat nepoțica, dar și comportamentul acestuia. Reacția managerului

0
campina_spital_59197.jpg

campina_spital_59197.jpgO bunică din Câmpina care a ajuns, miercuri, cu nepoțica sa la Spitalul Municipal Câmpina a povestit, printr-o postare făcută pe o pagină de facebook dedicată câmpinenilor, ceea ce i s-a întâmplat la secția de Pediatrie. Bunica s-a declarat revoltată de modul în care medicul de gardă, venit de la alt spital, i-ar fi fixat tratamentul micuței. Totodată, a deranjat-o și comportamentul pe care acesta l-ar fi avut față de ea și de fiica sa. În cele din urmă, cele două au mers cu fetița la Ploiești.

Redăm mai jos postarea integrală:

„FURIE, DEZAMĂGIRE, REVOLTĂ ȘI SCÂRBĂ sunt sentimentele adunate, la un loc, miercuri după-amiază la Spitalul Municipal Câmpina, secția PEDIATRIE.

Nepoțica mea, de numai trei ani și jumatate, a avut nevoie de ajutor, dat fiind faptul ca a vomitat de foarte multe ori și a avut scaune cu diaree. Disperată, ca orice mamică, fiica mea a dat fuga la spital unde…ȘOC și GROAZĂ. Așa zisul medic de gardă s-a purtat mizerabil. Probabil venise sictirit la serviciu de parcă i-ar fi ales altcineva meseria de «salvator de vieți». După ce fiica mea l-a informat despre simpomele copilei, primele cuvinte ale doctorului au fost: «nu arată așa rău», ( oare cum ar fi trebuit să se prezinte micuța ca să fie luată masura care trebuia???), după care a venit cu o soluție «hilară»: metoclopramid (și acesta găsit de doamna asistentă pentru că îl lăsase un tătic al altui mic pacient ). Fără analize, fără o perfuzie, dat fiind faptul că nepoțica mea era deshidratată… Mai mult, era preocupat să găsească o cană de cafea… Când mămica a cerut să i se facă analize și, eventual, o perfuzie «domnul doctor» (nici pe departe nu merită acest titlu) i-a spus că nu este la piață să ceară ceva, că el decide… pur și simplu.

Plângând, mămica i-a spus că, în aceste condiții merge la managerul spitalului și îi face plângere. Răspunsul doctorului: «Du-te unde vrei, o să vezi că tot ce vreau eu fac». Și chiar așa a fost. Domnul dr. Tiu, un medic și un om de excepție, s-a văzut a fi neputincios în fața acestui…nu pot să îl numesc MEDIC, nu am cum. După ce l-a sunat pe acest domn, de două ori chiar, și l-a RUGAT să rezolve situația cu copilul, i-a spus mamei că nu are ce să îi facă acestui doctor, decât să îi desfacă contractul de muncă, pentru că e suplinitor la gardă, doar că nu avem medici de gardă la Pediatrie… DE NECONCEPUT (după părerea mea) pentru un spital municipal.

În consecință, ne-am văzut nevoite să plecăm cu micuța la Spitalul de Pediatrie din Ploiești (dar câți sunt cei ce pot proceda ca noi și câți sunt cei care sunt nevoiți să suporte un tratament de batjocură si neprofesionalism???). Aici, alți medici, alți oameni, ADEVĂRAȚI MEDICI, foarte amabili și extrem de placuți. Au prelevat probe pentru analize, au pus copilul la perfuzii, ba mai mult, i-au dat și o jucărie, un pinguin (ca să îi facă convalescența mai ușoară).

Cred ca sunt medici asemeni celor intâlniți de noi la Ploiești, care au îmbrățișat această meserie pentru că asta le este menirea și, în același timp, cred că alți medici au ales această meserie doar pentru că au gândit că e o meserie bănoasă sau cine știe din ce alt motiv.

Personal nu cred ca doctorul de gardă pe care l-am întâlnit la Câmpina se numără printre primii. Medicul pediatru trebuie să fie plăcut și cald cu micuții, să empatizeze cu părinții disperați…”, este mesajul bunicii, postat și pe cel mai vizualizat grup de pe facebook, adresat câmpinenilor: „Esti din Campina daca…“

De partea cealaltă, managerul SMC, Călin Tiu, susține că aparținătoarele au venit nervoase la cabinetul său, povestindu-i nemulțumirile legate de medicul de gardă și de faptul că nu se găsesc anumite medicamente în spital.

Totodată, dr.Tiu spune și că cele două i-ar fi cerut medicului un tratament înainte ca acesta să apuce să diagnosticheze copilul. „Ceea ce nu este corect. Nu poți să-i impui medicului ce are de făcut și, ulterior, să-l ponegrești. Cât despre lipsa unor medicamente, nu este adevărat, noi le avem în stoc pentru pacienți. Medicul de gardă la care fac referire doamnele este unul dintre puținii pe care i-am găsit pentru a ne acoperi deficitul de la spital.

Îmi pare rău că a apărut incidentul. Suntem într-o situație de nervozitate exagerată, însă într-un sistem subdeservit, cu lipsa de personal cu care ne confruntăm, nu are cum să nu apară și nemulțumiri. Și personalul este suprasolicitat, dar și unii aparținători și pacienți sunt mai nervoși și nu mai au răbdare“, ne-a declarat dr. Călin Tiu.

Foto:

campina_spital_4c6a9.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău