Căminul „Casa Bunicilor” din Câmpina, luat la puricat după o reclamație publică despre modul în care a fost tratat un bătrân. Ce nereguli au fost constatate

0
dsp_prahova_c81e8.JPG

dsp_prahova_c81e8.JPG
La sfârșitul lunii august prezentam mărturia integrală a unei tinere din Câmpina care a asistat o situație extrem de neplăcută, înregistrată în căminul de bătrâni „Casa Bunicilor“. Martora a relatat modul în care dr. Eugenia Stănărângă, medic de medicina muncii și cea care administrează afacerea cu căminul pentru vârstinici de la Câmpina, l-a tratat pe un pacient căzut în stare de inconștiență pe holurile instituției.

„Noi, cei de pe hol, vorbeam între noi și spuneam că ar trebui să se sune la salvare. Nea Gheorghe, bătrânul era inconștient de mai bine de 5 minute. Nimeni nu făcea nimic. Probabil, auzind că vrem să sunăm la salvare, a venit doamna doctor care a început să țipe și să le spună asistentelor și omului să îl ducă mai repede la mașină, să plece de la ea din curte. Striga cât de tare putea că ea l-a externat pe bătrân și nu are nicio treabă“, scrie tânăra în mărturia postată pe rețelele de socializare și pe care o regăsiți integral, accesând link-ul: SCENE REVOLTĂTOARE PE HOLUL CĂMINULUI CASA BUNICILOR DIN CÂMPINA 

Întrucât dr. Eugenia Stănărângă este angajat al Direcției de Sănătate Publică Prahova, am solicitat punctul de vedere al conducerii instituției, pe care vi-l redăm integral:

„Ca răspuns la solicitarea dvs., înregistrată la Direcția de Sănătate Publică Prahova, referitoare la situația de la Căminul pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singur «Casa Bunicilor» Câmpina, vă comunicăm următoarele:

Acest cămin a fost controlat în data de 25.01.2018 de o echipă din cadrul DSP Prahova, la ora controlului nefiind constatate neconformități la legislația în vigoare.

Referitor la situația relatată în reclamația martorului, întrucât persoana reclamată este angajată a instituției noastre, conducerea DSP Prahova, în scopul păstrării obiectivității, a solicitat Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătății să trimită în control o echipă din alt județ”.

Ceea ce s-a și întâmplat, iar DSP ne-a transmis și rezultatele acestei verificări despre care ne-a înștiințat că a fost una inopinată.

„Vă aducem la cunoștință că, în perioada 16.09.2019-17.09.2019, o echipă de inspectori sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică București a efectuat un control la Căminul pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure «Casa Bunicilor» Câmpina și a constatat neconformități privind respectarea circuitului lenjeriei, precum și gestionarea deșeurilor rezultate din activitatea unității.

Ca urmare a constatării acestor neconformități, s-a aplicat o sancțiune contravențională, conform HGR 857/2011.
Referitor la incidentul din data de 28.08.2019, petrecut la unitatea respectivă și apărut în spațiul public, doamna doctor a prezentat în scris un punct de vedere echipei de control.

Din cauza faptului că incidentul se înscrie în domeniul deontologiei profesionale, acesta nu intră în aria de competență a Inspecției Sanitare de Stat, ci în cea a Colegiului Medicilor Prahova, care a fost sesizat în acest sens“, se arată în cel de-al doilea răspuns al DSP Prahova, transmis către www.observatorulph.ro 

Foto: DSP Prahova

dsp_prahova_1904b.JPG

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău