NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9ZTJjM2IzZDVhMmI4ZTAyMDkzYTM3N2FhZmZkOTRlOTk.thumb_a1465.jpg

Tragedia de la Sapoca a atras atenția asupra situației dramatice din spitalele de psihiatrie din România. 

Timp de 10 ani, un asistent de la un spital de pshiatrie a furat banii de la 150 de pacienți. Cazul a fost dezvăluit de digi 24, la ”Pacient în România”.

„Timp de ani de zile a putut să fure din banii acestor oameni și nu a sesizat nimeni”, spune Georgiana Pascu, manager de proiect CRJ.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cartierul 1 mai-Vulcan din Brașov se află secția exterioară de bolnavi cronici a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie. Fostul asistent-șef de aici e acuzat că timp de mai bine de zece ani a furat banii pacienților. Prejudiciul ar fi uriaș - jumătate de milion de euro, iar DIICOT a început o anchetă.

„(Cum a fost posibil să se întâmple asta? Adică el avea dreptul să primească banii ăștia?) El nu avea dreptul. El nu avea dreptul să primească. Pacienții trebuiau să primească banii. El nu avea dreptul la fondurile lor.( Și cum a ajuns să primească... Cum ajungeau banii la el?) E... Îmi pare rau că nu vă pot răspunde, dar e o comisie de ancheta care va stabili”, spune Nicusor Bâgiu, manager.

Fostul asistent-șef i-ar fi vizat pe cei de a căror soartă nu s-a interesat nimeni ani de zile.

continuarea pe digi24 AICI

NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9ZTJjM2IzZDVhMmI4ZTAyMDkzYTM3N2FhZmZkOTRlOTk.thumb_79fb4.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg