WhatsApp-Image-2019-08-26-at-093138-1_c190e.jpeg

Reclamații în lanț din partea persoanelor care sunt alergice la ambrozie. Deși este recunoscută drept planta cu un alergen extrem de ridicat, care cauzează cele mai multe alergii, Ploieștiul, Braziul, dar și alte zone din județ sunt pline de această buruiană. Oamenii nu știu unde să se mai adreseze ca noile „plantații“ să fie distruse.

Răspândirea ambroziei, o plantă asemănătoare pelinului, se realizează cu ușurință, fiind rezistentă la arșiță și secetă. În Ploiești, dar și în zonele învecinate municipiului, această iarbă este scăpată de sub control, fiind întâlnită pe zeci de hectare.

Pe facebook, persoanele care suferă de alergii cauzate de grăuncioarele de polen ale ambroziei au creat și un grup - „Ambrozici“ - în care-și discută problemele, dar și soluțiile identificate pentru combaterea problemelor cauzate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Însă, de departe, cel mai eficient tratament, ar fi stârpirea acestei plante, măsuri pe care autoritățile competente ar fi trebuit să le ia deja.

„Dacă în Ploiești, în 30 de ani nu s-a reusit mai nimic, orașul a devenit și mai provincial decât era. Acum ne putem mândri că avem cea mai mare plantație de ambrozie din țară, poate din lume chiar.

Pe partea de nord a străzii Alba Iulia se lăfăie o «plantație» de ambrozie pe cca 50 hectare!!! Mai este și câte o pălărie de floarea-soarelui pe ici, pe colo.

Garda de mediu doarme? Ministrul mediului și vicepriministru totodată (Dna Gavrilesu este ploieșteancă!) a uitat de unde a plecat ?
Cred că merită să ne înscriem în Cartea Recordurilor!

Cred că anul viitor nu vom pierde un așa record, chiar îl vom îmbunătăți!
Domnul primar împreună cu conslierii municipali, Agenția de Mediu Prahova, doamna prefect sunt sigur că ne vor ajuta să ne menținem“, a scris ironic unul dintre ploieștenii sătui de indiferența autorităților față de o problemă care afectează starea de sănătate a mii de persoane.

Nici la Brazi, situația nu este diferită. „Primăria comunei Brazi nu aplică nicio măsura pentru combaterea ambroziei.
Ambrozia este aproape cât porumbul în Negoiești în cantitate mare pe toate terenurile nefolosite și pe câmp“, ne-a scris o altă cititoare a www.observatorulph.ro.

Un alt cititor, care locuiește în satul Tătărani, susține că și Primăria Bărcănești ignoră lanurile de ambrozie crescute în zonă, precum acesta:

ambrozie1_d918f.jpeg

Ambrozia eliberează grăuncioare de polen care plutesc în aer. O dată inhalate, grăuncioarele de polen se fixează pe mucoasa din interiorul nasului ori plămânilor, organismul interpretează greșit mesajul chimic al polenului și astfel se declanșează o serie de evenimente biochimice.

Anticoropii se atașează de multe alte celule din sânge numite și mastocite, iar acestea din urmă eliberează histamine împotriva atigenului. Histaminele au rol inflamator și produc un grup de simptome specifice cunoscute și prin următoarele semne: nas care curge; obstrucție nazală; strănut; tuse; gât iritat; astm alergic; ochi roșii care lăcrimează; agravarea sau acutizarea astmului bronșic; apatie; somnolență; pierderea totală a mirosului.

Manifestările pot fi diferite de la un pacient la altul, însă majoritatea pacienților acuză strănut frecvent, mâncărime nas/ ochi, secreții nazale abundente, ochi roșii (hiperemie conjunctivală). În plus, mulți dintre acești pacienți sunt predispuși la apariția manifestărilor de astm (dificultăți în respirație, tuse, respirație șuierătoare), potrivit unui articol despre pericolul acestei plante din libertatea.ro


Foto:

ambrozici
WhatsApp-Image-2019-08-26-at-100137
WhatsApp-Image-2019-08-26-at-093138
WhatsApp-Image-2019-08-26-at-093138-3
WhatsApp-Image-2019-08-26-at-093138-2
WhatsApp-Image-2019-08-26-at-093138-1
main

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg