joaca_41c5b.jpg
Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Câmpina are o cameră de joacă, dar care este ținută închisă. Motivul: lipsa de personal care să-i supravegheze pe copii.

Deși apare în descrierea unității la capitolul dotări ale secției de Pediatrie, iar medicii susțin că arată ca-n povești, puțini sunt cei care știu cum arată camera de joacă de la Spitalul Municipal Câmpina.

Managerul unității, dr. Călin Tiu, a confirmat că locul respectiv este, temporar, ținut închis, invocând lipsa de personal care, prin alte atribuții, ar trebui să asigure și supravegherea aici. În plus, susține că perioadele de spitalizare pentru copii sunt, în marea lor majoritate la Câmpina, sub cinci zile, timp în care micuții nu au timp să se plictisească.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu sunt de aceeași părere însă multe dintre mămicile care au trecut cu copiii lor pe la Pediatrie și care sunt de părere că accesul la acest loc ar fi unul benefic pentru psihicul copiilor lor, iar timpul ar fi fructificat altfel. Tot mămicile susțin că nu este nevoie de supraveghere suplimentară, atât timp cât cei mici sunt internați cu un însoțitor.

„Mai bine și mai mult decât noi nu cred că-i poate supraveghea cineva. Am fost internată cu fetița mea și anul trecut, dar și în acest an. Timpul trece cumplit de greu, copiii se plictisesc repede, simt nevoia de mișcare, de joacă. În loc de o oră, două la spațiul cu jucării, am fost nevoită să-i dau telefonul să asculte muzică, să se uite la desene etc.“, ne-a mărturisit o mămică din Câmpina.

Managerul SMC speră ca situația deficitului de personal să fie soluționată într-un timp scurt. La Pediatrie au fost angajate, prin concurs, două noi asistente. Însă organigrama rămâne în continuare incompletă pe această secție, începând de la medici și până la infirmiere.

Citește și Secția de Pediatrie de la Spitalul Municipal Câmpina funcționează în sistem de „avarie“

Sursa foto: www.spitalcampina.ro 

joaca_08b56.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg