pediatrie_campina_da6b8.JPG
Deficitul de medici, plecarea unor specialiști fie la alte unități medicale, fie la pensie, perioada concediilor au creat o situație fără precedent în ultimul deceniu la secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Câmpina. Gărzile cu greu au putut fi acoperite, fiind nevoie de ajutorul unor colaboratori externi. Situația se va repeta și în august, lună în care managerul SMC Câmpina susține că, până în prezent, 4-5 gărzi sunt descoperite.

Cine a consultat graficul gărzilor pe luna iulie, afișat pe site-ul Spitalului Municipal Câmpina, a avut o surpriză în momentul în care a ajuns la secția Pediatrie. Rubrica a fost necompletată, lucru care s-a întâmplat nu dintr-o eroare, ci din cauza problemelor apărute aici prin plecarea unor medici sau a unor situații speciale.

„Da, avem dificultăți cu acoperirea liniei de gardă. Sunt medici foarte puțini. Din echipa care asigura și gărzi, dr. Cătălina Dună a plecat la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, dr. Adriana Mihăescu s-a pensionat, iar dr. Nicoleta Bădișor are o sarcină mai grea. Din această cauză, în luna iulie ne-a fost foarte greu să acoperim gărzile.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Am reușit cu medicii noștri, în procentul cel mai mare, iar două gărzi le-am acoperit și cu colegi de afară. Să vedem ce vom face în luna august, când avem vreo 4-5 gărzi descoperite. Dar atunci când nu vom putea asigura garda, vom anunța“, ne-a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.

La această secție, au fost scoase la concurs două posturi pe care s-au înscris doi medici, însă rămâne de văzut și care vor fi rezultatele competiției.

De problema cu care se confruntă SMC, dr. Călin Tiu susține că a înștiințat inclusiv Direcția de Sănătate Publică, în căutarea de soluții.
Echipa de Pediatrie de la Câmpina este formată în prezent de patru medici. Printre aceștia, și dr. Maricica Grosu, medic pensionar, dar care a acceptat să-și continue colaborarea cu această unitate.

Problema liniei de gardă de la Pediatrie este cu atât mai mare încât de funcționarea acestei secții depinde și cea a Maternității.

Secția dispune de 35 de paturi și asigură asistența medicală pentru cel de-al doilea municipiu al județului și mii de copii din localitățile de pe Valea Superioară a Prahovei, precum și din localitățile aflate la granița cu județul Prahova.

Foto:

pediatrie_campina_94acb.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg